Ungdomsverksamhet hela sommaren!

Ungdomsverksamhet hela sommaren!

Ungdomsgården Underground kommer under hela sommaren hålla caféet i Kuxahallen öppet för alla lediga skolungdomar.  

Det centralt belägna caféet, nära både streetbasketplan, bmx-ramper och badplats är den perfekta utgångspunkten för de utomhusaktiviteter, workshops och den underhållning som ungdomsgården anordnar. Det är helt gratis att delta och ingen föranmälan behövs.

”Vi har massor av roligt planerat! Mycket kommer att formas utav önskemålen ifrån de som deltar och besöker oss”

berättar ABF’s Hanna Norling som tillsammans med ungdomsgårdens erfarna ungdomsledare och kommunen varit med att skapa förutsättningarna för sommarverksamheten.

”Det här är någonting vi velat genomföra under en lång tid, och med stöd av kommunen blev det i år verklighet”

förklarar Peter Helin, en mycket omtyckt och för många ungdomar bekant ungdomsledare.

”Det är blandade åldrar här och både tjejer och killar. Våra ungdomar är jättebra med varandra och vi är stolta över dem. Om det är något orosmoment här så är det nog regeldiskussionerna kring pingisborden”

berättar ungdomsledare David Edvinsson och kollegan Therese Pettersson håller skrattande med.

När Kuxabladet en vardag besöker ungdomsgården i de ordinarie lokalerna, den gamla brandstationen vid Sundsbron, myllrar ungdomsgården av liv. Det sorlar av skratt, ljudet av studsande pingisbollar och akustisk gitarr. I det nyrenoverade datarummet spelas spel och ventileras strategier. Några tar en macka och lyssnar nyfiket på diskussionen med ungdomsledarna i den mer avskilda café delen av lokalen.

”De som besöker ungdomsgården och deltar i vår verksamhet är huvudsakligen ungdomar i 10 till 19 års ålder. Vi har alltid upplevt att behovet utav en mötesplats och aktiviteter för ungdomar är extra stor när skolan är stängd för sommaren.”

fortsätter Hanna.

Ungdomsverksamheten fyller naturligtvis en mycket viktig funktion. I den dagliga kontakten får ledarna en bra förståelse för ungdomarna, deras tankar, upplevelser och önskningar. Tonåringar brottas också med problematik. Även på en liten ort, utan lyhördhet ifrån vuxna, kan det vara lätt att barn blir destruktiva i rop på uppmärksamhet, utsätts för påtryckningar eller negativa influenser utan insyn.

”Vi jobbar aktivt med skolan för att nå och informera föräldrar om vår verksamhet. Det är inte helt ovanligt att vi blir en första viktig kontakt när någonting inte står rätt till. Samarbetet med föräldrar är oerhört viktig för attsnabbt kunna göra insatser eller förebygga problem. Vi välkomnar föräldrar att titta förbi eller höra av sig med frågor. Även för att delta eller bidra till allt kul ungdomarna får uppleva här. Verksamheten är för era barn och barnen är vår framtid.”

fortsätter Peter Helin.

”Det hänger naturligtvis på vädret den här sommaren, men vi kommer att hitta på många roliga utomhusaktiviteter också”

lovar Hanna Norling till sist.


Fakta Ungdomsgårdens sommarverksamhet:

  • Caféet och ungdomsverksamheten kommer hållas öppet: Varje måndag, onsdag och fredag ifrån den 4:e juli till 19:e augusti mellan klockan 17.00 till 22.00.
  • I anslutning till marknads helgen kommer måndag den 27: juni vara stängt och istället både fredag och lördag öppna mellan klockan 19.00 till 01.00.
  • För vidare information om öppettider eller aktiviteter kontakta våra Underghrounds fritidsledare på tel: 070 318 31 11 eller titta förbi Kuxahallen.

Herrgårdsfrun öppnar dörrarna

Herrgårdsfrun öppnar dörrarna

odla - som ett proffs

odla - som ett proffs

0