Mathantverk ifrån Ockelbo Kyckling

Mathantverk ifrån Ockelbo Kyckling

Foto: Mattias Färnstrand, Kuxagruppen AB


Siw Persson, Ockelbo kyckling, har gått vidare till den nationella delen i den prestigefulla gastronomi tävlingen Matverk Sverige. Tävlingen, vars jury bland annat utgörs av stjärnkocken Mattias Dahlgren, avgörs i mars 2017 men provsmakning och utvärdering pågår nu för fullt.

Siw Perssons kyckling lever, Foie de Poulet, väcker redan uppmärksamhet som ett uttryck för modernt svenskt mathantverk, både som smaksensation och ur Ockelbo Kycklings tydliga förhållning till djurhantering, hälsa och hållbart miljötänk.

Produkten är en variant utav gåslever Foi de Gras, men istället helt baserad på Siw’s omtalade kyckling.

(Ovan: Siw Persson, Kurt, hunden och en tupp i markerna kring gården i Nordanåsbo)Foto: Mattias Färnstrand, Kuxagruppen AB


-Våra kycklingar lever hela sina liv på gården och är frigående. Vi lägger stor vikt på att göra vår egna slakt, utan transporter och utan stress för djuren.

Siw berättar också att ingen antibiotika används på gårdens djur.

-Jag anser att den storskaliga matindustrins frikostiga användning av antibiotika till stor del ligger bakom den penicillinresistens som finns idag med förödande konsekvenser för oss som konsumenter. Det är viktigt att vi som äter maten är medvetna om det.

Om produkten Siw’s krämiga Foie de Poulet avslutar hon.

-Det skall bli mycket spännande att se hur produkten står sig mot nationell konkurrens, men jag utlovar en len, smakrik och hälsosam Ockelbo upplevelse.

Siw Persson och Ockelbo Kyckling vände sig till KUXAGRUPPEN AB för att skapa produktbilder och trycksaker för sin produkt Siws krämiga Foie de Poulet. Söker du och ditt företag också hjälp med formgivning, fotografi eller marknadsföring? klicka här

Det finns fler fantastiska svenska musiker än Kent och Håkan Hellström

Det finns fler fantastiska svenska musiker än Kent och Håkan Hellström

Farlig vägsträcka väcker oro.

Farlig vägsträcka väcker oro.

0