Viktig seger för Ockelbo Basket

Viktig seger för Ockelbo Basket

Herrarna i Ockelbo Basket vann den viktiga hemmamatchen mot Aros i division 2 med 81-55.

Matchen inleddes inspirerande av hemmalaget i full fart, och den farten satt i hela den första halvleken.

Ockelbospelarna tackar publiken, efter matchen. Kuxahallen bidrog med ett välbehövligt stöd när Aros comebackförsök stoppades effektivt. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Framför allt i försvaret visade man intensitet och aggressivitet, vilket kunde leda till snabba omställningar och uppspel. I detta läge av matchen hade Aros inte mycket att sätta emot och dom hade svårt att hantera Ockelbos intensitet.

Hemmalaget bjöd matchen igenom på ett uppoffrande och tufft försvarsspel. Oscar Linder och Filip Unger bidrog med aggresivitet. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Långe Max Lundström plockar en av många returer under matchen. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Den andra halvleken inleddes lite trevande från båda lagens sida. Trots att Ockelbos intensitet märkbart gått ner så gjorde man dock ändå poäng, vilket vaggade in laget i ett falskt lugn.

I mitten av den tredje quarten så inleds en tung period från Ockelbos sida. Aros hittade aggressivitet och inspiration, samtidigt som Ockelbo hade svårt att växla upp efter den svagare inledningen av den andra halvleken. Laget hade svårt att hitta den där sista avgörande aggressiviteten och fokus, vilket visade sig i både försvar och anfall. Aros ångade på och kom som närmast -12 poäng efter några minuter i den fjärde quartern.

Just där och då hittade Ockelbo tillbaka till sitt spel och kunde till slut springa hem segern med relativt stora siffror.

Max Sundberg levererade ett par viktiga poäng när det verkligen behövdes. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Hemmalaget har varit drabbat av sjukdomar och några skador dom senaste veckorna, men är nu på väg tillbaka på alla håll.

Nu hoppas vi på en ostörd träningsvecka inför nästa helgs bortamatch mot Spånga.

Text: Ockelbo basket

TABELLEN:

Spirituellt basketögonblick. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Lek i Halvtid. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Utställning - brandväsendet i Hamrångebygden

Utställning - brandväsendet i Hamrångebygden

KUXABLADET - Nr 158 - 2019

KUXABLADET - Nr 158 - 2019

0