Invigning av Ugglebo Arena

Invigning av Ugglebo Arena

FOTO: Mattias Färnstrand, KUXAGRUPPEN AB


Vid den otroliga invigningen av Ishallen, Ugglebo Arena, deltog bl.a. Ockelbosonen Prins Daniel & hockey legenderna Peter Forsberg och Mats Sundin! Christian Stark ordförande för Ockelbo Hockey Club och en av de som stått bakom evenemanget vid invigningen berättar lite bakgrunden för Kuxabladet. 

- Min bror Bosse Stark känner Prins Daniel , de har pratat under åren att de skulle spela någon hockeymatch ihop. Det var förra året som Prins Daniel kom och pratade med mig och det var då idén kläcktes.

- Prins Daniel sa att det vore kul att göra en match vid invigningen och att han kunde bjuda med ”vänner och bekanta”. Han nämnde redan då Peter Forsberg, bland annat men att det skulle bli så många stjärnspelare kunde jag inte tro.  Under sommaren bestämde vi ett datum i oktober, men det var vi tvungen att skjuta på, och slutligen bestämdes 25:e januari, 2018. Då stod det klart att Forsberg och Näslund skulle spela.  

- Det var gåshud … men vi måste hålla tyst, sa Prins Daniel. Det  var spänt för en själv att gå och hålla på den informationen, berättar Christian. 

FOTO: Mattias Färnstrand, KUXAGRUPPEN AB


- Det är nästan roligare och häftigare efteråt.. nu när det har hänt. Fasen, när man ser bilder det är häftigt och stort. 

-Då, när evenemanget skedde, var man mer fokuserad och i bubblan. Det har varit fina dagar, det vart riktigt lyckat och allt flöt på under invigningen, från parkering, till caféterian till att alla fick plats. Det har varit mycket möten sista månaden och mycket att stå i för min egen del.  

- Men alla i föreningen ska ha en sjukt stor eloge. Jag var aldrig orolig, alla hade sina uppgifter och alla gjorde ett kanonjobb. NU vet vi vad vi klarar av, organisationsmässigt.

- Kommun har också varit med och arrangerat och de har ju erfarenhet av större evenemang sen förr. 

- Det jag minns från invigningskvällen är helheten. Det var enormt mycket media, tidningar och fotografer. Även om prinsen, kronprinsessan och spelarna är vanliga människor förstår man storheten när mediauppbådet kommer och säpo, polisen och alla människors reaktioner.  Det gjorde att det lyfte ett par dimensioner. 

- Att det var mycket folk och att det är fullt i hallen, det bidrar självklart till att stämningen lyfter, säger Christian.  

- Jag smög in i omklädningsrummet hos stjärnlaget, Team Pep.  Där träffade jag förutom Marcus Näslund även hans pappa, Sture. Han var otroligt trevlig och när Marcus bad pappa sin hjälpa honom bära klubborna och trunken - vilket Sture gjort under alla år när Marcus var pojkspelare, då sa han ”Det är min son fortfarande det där”, det var roligt, minns Christian. 

Fördelerna med en ny ishall har Christian redan sett prov på. 

- Nu under snöstormen var det härligt med en hall. Det kändes fantastiskt att gå in och träna med ungdomarna. 

- Fördelarna här i Ockelbo är att vi inte är fullbokade eller överbokade som de är i till exempel Gävle. Men nu ökar intresset och det kommer komma fler lag, så det kommer bli trängre på kvällarna. Men det är ett lyxproblem, menar Christian. 

FOTO: Mattias Färnstrand, KUXAGRUPPEN AB


Nu är det att dra igång med bygget, och färdigställande av hallen, med pengarna vi dragit in. Det är kanonpengar som gör att vi kan fortsätta med bygget. Vi ska satsa på att schakta ur där den stora läktaren, stod under kvällen där ska omklädningsrum byggas. En övervåning med bågskytteträning och cafeteria med utgång mot träläktaren kring långsidorna. 

Världsartisterna underhåller på Wij Trädgårdar

Världsartisterna underhåller på Wij Trädgårdar

Kuxabladet - V4, 2018

Kuxabladet - V4, 2018

0