Ockelbo IF satsar på ungdomarna

Ockelbo IF satsar på ungdomarna

Nu står det klart att Ockelbo IF flyttas ner och får spela kommande säsong i division 5.

– En tabell ljuger aldrig och att ha åtta inspelade poäng efter 21 omgångar är helt enkelt för dåligt, kommenterar tränaren Jeancarlo Saaverda.

Föreningen befinner sig i ett generationsskifte både sportsligt och administrativt. Det är, och kommer att vara, mycket nytt på flera poster med mål och syfte att utveckla Ockelbo IF, precis så som det varit de senaste två åren.

– Ockelbo IF 2019 är ett lag byggd på ungdomar ifrån våra egna led med en snittålder på 18-19 år. Detta är inga ursäkter men innan man sätter etiketten misslyckad på den här säsongen så måste man ha klart för sig vilka förutsättningar har varit.

– Att vara en förening ute på landsbygden innebär att man måste ha en grund i sina egna ungdomar. Vilket inte har varit fallet de senaste åren.

Framtidsspelarna, från vänster, Selam Keles, Emil Frank och Hjalmar Sandin med coacherna

Jeancarlo Saaverda och Masum Keles

– Som ledare för för Ocklebo IF så är känslan av tomhet idag väldigt stor, samtidigt som jag är oerhört stolt över att vara ledare för dessa ungdomar.

Det finns många talanger i ungdomsleden som är på väg upp. Masum Keles är tränare i Ockelbo IF 2, där flera talanger, vissa så unga som 13 år, spelat mot vuxna under säsongen.

FOTO: Mattias Färnstrand, KUXAGRUPPEN AB

FOTO: Mattias Färnstrand, KUXAGRUPPEN AB

FOTO: Mattias Färnstrand, KUXAGRUPPEN AB

– Vi bygger från grunden med lokala spelare. De är tekniska och mycket duktiga, stannar de i Ockelbo har vi snart ett mycket starkt lag, kommenterar Masum.

Kuxaregionens två division 4 lag, Ockelbo och Norrsundet, skiljs därmed åt i seriesystemet. Nästa möjliga möta kan komma att ske vid inomhusturneringen Bilma Cup, som går av stapeln i januari.Trädgårdstips - Se det vackra i det udda

Trädgårdstips - Se det vackra i det udda

På "Kryssning" i Lingbo

På "Kryssning" i Lingbo

0