Halloween på ICA Ugglebo

Halloween på ICA Ugglebo

Detta är ett betalt samarbete med ICA Ugglebo

På ICA Ugglebo i Ockelbo lyfter man på specialavdelningen fram de populära högtiderna under hela året Det känns som en del av butiken som ständigt är intressant och under förändring. Just nu går tonerna i orange och svart – det har återigen blivit dags för Halloween.

– Det har vuxit något enormt sista fem åren, berättar Sussie Röhlander Hegestad, ansvarig för specialsortimentet och blommor.

Sussie Röhlander Hegestad, ansvarig för specialsortimentet och blommor.

Sussie berättar vidare att för 15 år sedan var Halloween inte ens en grej i butiken.

– Då gick vi nästan direkt på Julen.

– Men det är numera så att Halloween inte bara är för barnen, de vuxna vill dekorera i Halloween stil också.

“Vuxenbordet” på ICA Ugglebo med härligt Halloweenpynt


I butiken finns ett bord med mer barninriktade produkter (eller till de som har barnasinnet kvar), och där är masker, leksaker och ansiktssmink, med mer. Men minst lika stor yta – om inte mer, vigs åt inredningsprodukter och liknande för den vuxne halloweenfiraren. 

Halloween medför förutom en perfekt möjlighet för maskerad, ”trick or treat” promenader och pumpakarvning även att ett disco arrangeras på Gotan för barnen. Det är inte bara på specialavdelningen Halloween gör avtryck. Kristin Jeschke berättar om vad som händer på frukt och grönt avdelningen den här tiden på året.



– Det är inte bara färska pumpor som säljs. ICA släpper specialförpackningar med frukt och grönsaker som har kusliga namn, berättar Kristin.

– Till exempel hade vi förra året mumieögon, (clementiner)  och clownnäsor (plommon). Lila morötter blir häxnaglar, päron är benknotor och minimorötterna kallas monsterpinnar.

I samband med detta kommer det även dekoreras ett hörn för Halloween även på frukt och grönt avdelningen.

– Sen är det ju givetvis särskilt lösviktsgodis som kommer in, med namn som tänder, mumieögon, fingrar... Ofta är bitarna lite större också, berättar Sussie.

Firar du själv Halloween hemma?

– Nej, jag har vuxna barn. Men det kanske kommer med barnbarnen. Men den här blomman köpte jag, säger hon och visar den som står på bordet. Den har jag dekorerat med hemma, berättar Sussie.

Under ett kalenderår ser vi i specialsortimentet bland annat produkter som hör till Påsk, Jul, Mors- och Farsdag, student, examen, Midsommar och kräftskivan.

– Julen och Påsken är i en klass för sig, de är störst.

– Alla hjärtans dag har tagit ett kliv bakåt senaste åren, numera är det mest blommor som säljer mer då.

– Men vi har tema för i stort sett alla högtiderna.

Halloween har blivit stort nog för att ha sin egen plats i butiken några veckor på senhösten.

– Ja, Julen får vänta ett tag. Vår butik är senare än de flesta butiker med just julprodukterna, men vi insåg att vi kan ge plats till Halloween, det blir att hålla isär det. 


Fler artiklar med ICA Ugglebo på Kuxa.se

Landets godaste fisk finns i Norrsundet

Landets godaste fisk finns i Norrsundet

Friluftsfrämjandet i Ockelbo firar 80 år

Friluftsfrämjandet i Ockelbo firar 80 år

0