Säsongsavslutning för Ockelbo basket

Säsongsavslutning för Ockelbo basket

Helgen den 23-24 april var det full aktivitet i Kuxahallen då Ockelbo baskets ungdomar rundade av sina säsonger. Först var det spel i Easy basket format med unga deltagare upp till 12 år från hela distriktet. På söndagen följde klassikern Basketens dag som arrangerades för första gången på två år på grund av pandemin.

Under Easy basket sammandraget passade föreningen på att rikta ett särskilt tack till Länsförsäkringar som genom sin samhällsfond bidragit till att Ockelbo basket kunnat köpa in två nya portabla korgar. På plats från Länsförsäkringar Gävleborg fanns Lisa Engstrand, som också är före detta basketspelare från Ockelbo, som välkomnades med en varm applåd då hon överlät en symbolisk check i skyltformat. Föreningar som var med och spelade i Easy basket var förutom Ockelbo även Gävle, Sandviken, Hudiksvall och Östervåla.

Nästföljande dag låg fokus helt på den egna föreningen där alla ungdomslag hade avslutning och även många ur seniorlagen fanns på plats. Under dagen var det lagtävlingar och internmatcher. Även seniorlagen spelade under matcher i mixade grupper tillsammans med de äldsta ungdomslagen. Det hela avrundades med fika och alla spelare på plats fick en vattenflaska. Ledarna tackades för säsongen och MVP och årets stjärnskott utsågs i varje lag. Som vi tidigare skrivit om i Kuxabladet har ockelbofostrade Alva Stark utsetts till årets coach i damernas högsta serie. Alva fanns på plats och uppmärksammades för sin stora prestation av moderklubben.

Styrelsen ur Ockelbo basket vill passa på att rikta ett stort tack till alla ledare, spelare, funktionärer och supportrar för säsongen 21/22 och tacka för säsongen.

Utmärkelser ifrån Basketens dag:

P08/09

MVP: Mail Ghebretinsae

Stjärnskott: Sirak Yebiyo

Seniorspelarna Maytham Falah och Max Sundberg spelade i uppvisningsmatchen med äldsta juniorlaget.

F08/09

MVP: Ellen Palm

Stjärnskott: Hania Sulaimani

P04/07

MVP: Viggo Stark

Stjärnskott: Gustaf Sahlberg

F06/07

MVP: Stina Pihlström

Stjärnskott: Sara Mahmoud

Alva Stark. Foto: Per Danielsson

Dam 

MVP: Greta Bergman

Stjärnskott: Lisa Åberg

Herr

MVP: Edvin Stark

Stjärnskott: Elias Åberg

OBK uppmärksammade även Årets Coach i SBL dam: 

Alva Stark

Fotstugan till 100 procent - Lotta Olovsson satsar helhjärtat

Fotstugan till 100 procent - Lotta Olovsson satsar helhjärtat

Erik Schönning anställer ukrainare

Erik Schönning anställer ukrainare

0