Nya linjer i Åbyggeby LBC

Nya linjer i Åbyggeby LBC

I april förra året intervjuade vi representanter ur Ockelbo basket samt ICA Ugglebo då föreningen mottagit utvecklingsstöd för att måla om linjer i Åbyggeby landsbygdscenter. Det tog ett tag, men nu är projektet genomfört och de nya linjerna på plats.


– Det var svårt att hitta någon som kunde göra jobbet. Först planerades det till sommarsemestern, men sen fick vi flytta det till jullovet. Skönt att det är klart, säger Håkan Löfstrand som är ledamot i Ockelbo basket.



Standarden för basketens nuvarande linjer tillkom redan 2011, men Åbyggeby landsbygdscenter har själva inte haft resurser att genomföra ändringarna. Med hjälp av ICA Ugglebos utvecklingsstöd kunde ekonomin lösas och efter många om och men är även arbetet nu till slut utfört. Inkorrekt avstånd på trepoängslinjen har varit det stora bekymret, markörer har fått läggas ut vid träning och matcher i lokalen helt otänkbart. 

Ockelbo basket har många goda samarbeten ute i basketsverige och Åbyggeby landsbygdscenter är en populär plats att förlägga läger på. Faktiskt blev lokalerna nu än mer attraktiva för just basketsammankomster. I somras var Danderyd basket på besök med ungefär 100 ungdomar. 


– Nu är linjerna för trepoängsskott där de ska vara – betydligt längre ut. Det finns nu även en “no charge halvcirkel” under korgarna och och tre-sekunders området är rektangulärt, förklarar Håkan. 


Under våren kommer ICA Ugglebo återigen att dela ut diverse utvecklingsstöd. En grund för att utvecklingsstödet finns är att flera av de 550 aktieägarna i Ugglebo Arbetareförening AB är okända och inte går att nå. Den utdelning det inte gjorts anspråk på under ungefär tio års tid utgör utvecklingsstödets summa. Samt att ICA Ugglebo skjuter till samma summa till utvecklingsstödet, ifjol blev det allt som allt 75000 som delades ut.


Mer artiklar med ICA Ugglebo

Intressesfären: nyordlistan 2022

Intressesfären: nyordlistan 2022

Pengar testamenteras till Ockelbo IF

Pengar testamenteras till Ockelbo IF

0