Lego på Ockelbo Folkbibliotek - lockade små (och stora)

Lego på Ockelbo Folkbibliotek - lockade små (och stora)

Lördagen den 13 maj bredde ett stort öppet landskap ut sig inne på Ockelbo Folkbibliotek. Landskapet var gjort i lego och väntade på att fyllas av besökarnas kreationer. Johan Bergman, känd från tv-programmet Lego Masters, fanns på plats och kom med byggtips och idéer till alla intresserade. Alla från sex år och uppåt var välkomna att deltaga i aktiviteten.
– Med lego kan man skapa vad som helst, det är som ett tredimensionellt pussel utan motiv. Jag finner det rogivande, berättar Johan.

Johan Bergman deltog i programmet Lego masters 2021 och fick efter det en förfrågan från ett bibliotek om att ha en dag med legobygge.
– På den vägen har det fortsatt, det har hunnit bli en hel del sådana gästspel nu.
Han berättar att han verkligen gillade lego som barn och började bygga igen i vuxen ålder på slutet av 90-talet.
– Som liten bläddrade jag mycket i legokataloger och hade en dröm om att en dag ha en hel stad i lego, och det har jag hemma nu.

Att vara med i tv-programmet var en rolig upplevelse.
– Storleksmässigt är det de största byggena jag gjort. Själv gillar jag att bygga vardagssaker.

Med sig till Ockelbo Folkbibliotek hade Johan bland annat en hockeyklubba, en blomvas med blommor och fjärilar helt byggda i lego. Men det primära med besöket var att tillsammans med besökarna skapa ett stort och välfyllt landskap. Evenemanget pågick i fyra timmar och blev välbesökt. De flesta, både vuxna och barn, bidrog med detaljer till helheten i det vidsträckta legolandskapet.
– Det är härligt att se vuxna leka tillsammans med barn.
– Jag har själv en sexåring hemma och när vi bygger en stad tillsammans enligt ett förutbestämt tema så kan Batman plötsligt flytta in. Jahopp, då är det så, man får anpassa förutsättningarna.

Johan Bergman framför legolandskapet som långsamt började ta form

Livets första fest

Livets första fest

Krönika - Daft Punk 1993 - 2021

Krönika - Daft Punk 1993 - 2021

0