Bilma Cup - segermål & segervrål

Bilma Cup - segermål & segervrål

Bilma cup, distriktets äldsta cup för inomhusfotboll med både damer och herrar gick som vanligt stapeln kring första helgen på året. Det fyrtionde året och den fyrtioförsta turnerningen! Det var som vanligt mycket publik och spelglädjen var på topp i hallen. 

Till finalen på damsidan gick Sandviken IF vit som mötte Stensätra IF i en rafflande match där Sandviken IF höll i taktpinnen. De tryckte på lite mer och redan cirka sex minuter in i matchen tog de ledningen då Emma Gabrielsson sparkade in ledningsmålet. 

FOTO: Henrik Westberg, KUXAGRUPPEN AB


Stensätra IF svarade med en offensiv och fick frispark som gick i mål. Men domaren dömde bort målet då han ännu inte gett sin signal. Men även på omtagningen av frisparken gick bollen i mål. Reducerat således i 7:e matchminuten av nr 13 i Stensätra, Anna Malm. 

Sandviken behöll trycket och Stensätra IF gjorde enstaka kontringsförsök utan resultat. Men i tjugofjärde, den sista matchminuten tog Sandviken ledningen med 2 - 1, målgörare nr 7 Edith Pierre. 

Stensätra som spelar i en lägre division till vardags hade sin straff kvar men den lyckades inte sitta. mål, och Sandviken stod därför som vinnare av årets Bilda cup, 2019. 

I herrdelen av Bilma cup hade Norrsundet åter tagit sig till final efter ett övertygande gruppspel. De vann sina matcher under fredagen med 1-0, 

11-0  och 5 - 0. Skulle de klara av att försvara fjolårets titel?  Mot dem stod Hofors som ny utmanare. Norrsundets lagspel mot Hofors individuella talanger. 

Norrsundet IF pressade under stora delar av matchen men trots goda chanser ville inte bollen gå in i mål. Stundom hade Norrsundet ett näst intill liknande Power play och försökte metodiskt hitta lyckor i Hofors försvar och i 20:e minuten lönade sig allt arbete då Joar Svennewall i NIF satte bollen med ett lågt skott. Redan minuten senare drog Rickard Uppman in 2-0 ledningen. 

Hofors bjöd på en del briljanta individuella prestationer, tunnlar och andra bolltricks men det räckte inte mot ett stabilt och matchförande Norrsundet. 

Vi gratulerar Norrsundet IF till vinsten! Andra året på raken, inte illa. Vi gratulerar också Sandviken IF vit till segern av Bilma cup 2019.

KUXABLADET - Nr 157 - 2019

KUXABLADET - Nr 157 - 2019

Gör din egen Nötmjölk!

Gör din egen Nötmjölk!

0