Boktips - läsning för godnattstunden

Boktips - läsning för godnattstunden

Lite hjälp vid godnattstunden? - David Svensson, Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek gör ett nedslag i bra läsning för- och tillsammans med de allra yngsta.


Bosse reser bort

Åsa Karsin

(från 6 år)

Fjärde boken om Lea och hennes hundvalp Bosse. Bosse är en livlig och lite busig hundvalp som kräver mycket uppmärksamhet. I de tidigare böckerna har vi bland annat fått följa med när Bosse deltagit på valpkurs och när han har gått till veterinären. Böckerna är roligt skrivna då man med hjälp av tankebubblor får följa handlingen från både Leas och Bosses perspektiv. Man får också många tips om hur man tar hand om en hund. I ”Bosse reser bort” ska hela familjen åka till Danmark och Bosse ska följa med. Men hur gör man egentligen när man ska resa med en hund till ett annat land? Vi får följa hela resan från packningen av väskorna tills det att de är hemma igen. Det är viktigt att de inte glömmer Bosses pass där det står att han har fått sina sprutor. De måste också ha med hundmat så det räcker, hundtandkrämen som smakar kyckling och Bosses favoritboll. Familjen åker tåg och bil till Danmark men man får också veta i boken hur man gör om man vill flyga eller åka färja med sin hund.

Läs också: Bosse flyttar in


Flugos stora familj

Ted Arnold

(från 6 år) 

Böckerna om den tama flugan Flugo är bra för barn som håller på att lära sig läsa. Det är lite text på varje sida, färgglada bilder och enkla berättelser med mycket humor. Flugo bor hemma hos en kille som heter Buzz och tillsammans upplever de många knasigheter.

I den här boken så ordnar Buzz en överraskningsfest för Flugo och bjuder in hela hans stora flugfamilj. Han sätter upp inbjudningar vid soptunnor och andra ställen där flugor gillar att vara.

Sedan dumpar han en härlig hög med sopor i trädgården så att flugorna ska känna sig välkomna. Glädjen är stor när Flugo återser sina föräldrar och tusentals syskon och kusiner.

Läs också: Hej Flugo


Sömnsagor: sagor som hjälper ditt barn att somna

Helena Kubicek Boyef

En fin bok att ha till hands till godnattstunden. Författaren är legitimerad psykolog och har tagit fram texter särskilt utformade för att hjälpa barn att slappna av och varva ner. Boken innehåller också fakta och goda råd till föräldrar angående barns sömn och om hur man skapar goda sömnvanor.Du hittar Ockelbo Folkbibliotek här!

 
Filimons resa - från ett av världens största flyktingläger till en by i Norrland.

Filimons resa - från ett av världens största flyktingläger till en by i Norrland.

Trädgårdstips - Se det vackra i det udda

Trädgårdstips - Se det vackra i det udda

0