Ockelbo basket vinner årets lag

Ockelbo basket vinner årets lag

FOTO: Henrik Westberg, KUXAGRUPPEN AB


Ockelbo baskets herrlag har utsetts till Årets lag vid Gästriklands Idrottsgala. Själva evenemanget må ha stoppats av coronapandemin men vinnarna utlystes idag den 17 december.
– Det känns som ett ljus i mörkret med något positivt nu, berättar Håkan Löfstrand tidigare coach för Ockelbo basket.

Håkan berättar att inte tänkt på chansen att vinna på länge, även om han visste att klubben var nominerad. Det har passerat många månader sedan galan egentligen skulle ha ägt rum i maj. Att kamma hem en utmärkelse vid Gästriklands idrottsgala är inte det lättaste, till exempel vann Ockelbo Hockey inte utmärkelsen årets evenemang trots att man stoltserade med Mats Sundin, Peter Forsberg och Niklas Lidström – samt många fler välmeriterade hockeylegendarer på planen vid invigningen av Ugglebo arena. Även Prins Daniel var på isen och Kronprinsessan Victoria fanns på läktaren.
– Alla som jobbar i föreningen är lite malliga över priset, understryker Ockelbo baskets ordförande Patrik Fliesberg.

– Det är stort och visar att vi är på rätt spår. Sättet laget gått från noll till basketens finrum är en stor prestation, som inte gått obemärkt förbi.

Under säsongen 2019-20 satsade klubben återigen på en amerikaimport i form av Jordan Stotts och publiken kom i drivor till Kuxahallen för att stötta sitt basketlag. Folkfesten är tillbaka i Ockelbo och förhoppningsvis får vi återbesöka Kuxahallen under normala former igen under 2021. 

Håkans coachkollega Jocke Linder var också på plats vid överlämnadet av priset. Han passar på att skicka en extra hyllning till lagets fystränare Niclas Carlsson och Victor Leijon.
– De har en stor del i detta!
Kuxabladet önskar Ockelbo basket ett stort grattis till utmärkelsen!

Full fart för Tempo i Åmot

Full fart för Tempo i Åmot

Enkel träning med Lena Östman - Vardagsmat

Enkel träning med Lena Östman - Vardagsmat

0