En smygtitt inne i C24 hallen

En smygtitt inne i C24 hallen

Snart får Ockelbo en padelhall då bygget vid Ockelbo IP når sitt slutskede. Kuxabladet har träffat entreprenören Pernilla Hålén, som ligger bakom projektet och även varit byggherre från start till mål. Hallen kommer kallas C24 hallen och det blir betydligt mer än bara ett par padelbanor som ryms i byggnaden.
– Slutbesiktningen är gjord och det gick bra. Allt är klart inför öppningen den 1 december, berättar Pernilla.

Idén för en padelhall i Ockelbo fick Pernilla strax efter att hon själv började spela regelbundet.
– Vi åkte till Gävle och Sandviken. Det slog mig att vi alltid träffade på sällskap från Ockelbo där. Då tänkte jag, vad håller vi på med?
– Att kunna spela padel i Ockelbo istället skulle vara bra för både miljö och plånbok. Då var vi mitt i pandemitider och alla körde egna fordon för att hålla avstånd.

Pernilla började räkna på möjligheterna kring att ha en padelhall i Ockelbo och bestämde sig för att göra det till verklighet. Från början planerades bygget på annan plats i Ockelbo, men på grund av diverse restriktioner kring bygglovet fick Pernilla tänka om och hitta en annan plats i samråd med kommunen.
– Istället fick det bli utebanor först. Men jag har hela tiden varit fokuserad på att bygga en inomhushall.

Pernilla berättar att bygget kommer kosta 12 miljoner och att det var tufft att hitta banker som kunde ställa upp, till slut blev det Swedbank som beviljade lån. Byggföretaget C24 har varit en viktig aktör och har sitt företagsnamn på hallen.
– De har givit bra rabatt på byggmaterial och går även in med en slant för C24 padelskola, som arrangeras varje sommar. 

Pernilla beskriver sig som en entreprenörssjäl som är målmedveten och lösningsorienterad.
– Efter att ha utforskat tanken är det att göra eller inte göra som gäller för mig. Tror jag på idén då tar jag den i mål, det löser sig, folk har gjort sådana här saker förut.

Pernilla Hålén, Freimans padel AB

Pernilla berättar att hon fått gott om glada tillrop och mötts av positivitet för initiativet, vilket hon uttrycker stor tacksamhet för.
– Känns roligt att få göra detta och särskilt att det händer just i Ockelbo.

En officiell invigning kommer ske längre fram. Nu spurtar Pernilla för att hinna bli färdig till 1 december då C24 hallen öppnar.
– Det har varit ett maratonlopp senaste veckorna. Jag har varit här och målat och städat till sent, sedan suttit med papper halva nätterna.

Här blir bord och stolar samt sköna soffor inom kort. Förutom padelbanor finns golfsimulator, shuffleboard och en barnhörna bland annat på plats.

Som projektledare har Pernilla inte varit rädd för att kavla upp ärmarna och rycka in där det behövs.
– Mycket problemlösning har det blivit. Men mitt sätt att ta mig an detta är att fråga hantverkarna hur jag kan hjälpa till. Jag kan köra till soptippen, städa, bära saker – så kan de fokusera på att göra det de är bra på.
– Allt behöver inte bli exakt som jag vill, vi har haft god dialog kring lösningar, snickarna bidrar med sitt kunnande och vi har arbetat tillsammans mot målet.

Golvet blir som jord, planerna som gräs och byggnaderna är rödfärgade. En miljö inspirerad av Ockelbo

Interiören i C24 hallen känns väldigt unik och miljöerna är inspirerade av Ockelbo. Mattorna var ännu inte på plats vid vårt besök men Pernilla visar upp hur det kommer bli. I sin hand håller hon en fiskbensmönstrad, mörkbrun, plastmatta.
– Mattan blir som jord, banorna blir som gräs och byggnaderna blir som hus, förklarar Pernilla.

I änden av hallen som inte upptas av padelbanor har en fasad byggts som är inspirerad av Pålsgården i Ockelbo. Klassisk rödfärgad, med snickeridetaljer och dörrar inspirerade av en svunnen tid.
– Här blir det en barnhörna, pentry, padelshop, golfsimulator, uppvärmningshörna, och shuffleboard bland annat, berättar Pernilla.

Vid entrén finns en yta som kommer inredas i stil med interiören i Valsverket i Ockelbo, en tegelmönstrad tapet som kantas av svartfärgade bjälkar.
– Jag besökte en jättefin padelbana i Vemdalen, den var inspirerad av fjällstugor. C24 hallen är inspirerad av Ockelbo.

Även om allt inte är på plats vid vårt besök är det lätt att blir inspirerad. Ett pentry, soffor, bord och stolar kommer att installeras och det blir även pingisbord och en uppvärmningsyta med bland annat motionscyklar.
– Den ena banan är gjord så att nätet kan höjas. Då kan man exempelvis spela volleyboll, eller hissa upp nätet hela vägen och köra fotboll eller vad som helst egentligen.

C24 hallen rymmer tre padelbanor, varav den ena är anpassad för singelspel. 

– Från början hade jag tänkt göra två banor. Men nu kommer vi ha gemensamma omklädningsrum och duschar med Ugglebo arena, då fanns resurser för en tredje bana.

Ishallen Ugglebo arena ligger alldeles intill C24 hallen och det kommer byggas en gemensam entré som sammanlänkar byggnaderna.
– Det blir hjärtat på de nya planerna för idrottsplatsen. Där kommer det bli en receptionen och möjlighet till att låna idrottsutrustning på sikt. 
– Välkomna hit 1-4 december mellan 13-16. Alla som är nyfikna ska komma och titta!
– Det blir en officiell invigning i början av nästa år.

Fler nyheter kring Ockelbo idrottsplats
Den nya entrén mellan C24 hallen och Ugglebo arena planeras stå färdig i april. De senaste två åren har en stor satsning gjorts på Ockelbo idrottsplats. Intill den befintliga konstgräsplanen anlades Ugglebo Arena 2018 och Ockelbo fick därmed tak över sin hockeyrink, som redan fanns på platsen. 
Snart kommer området även inrymma ett lägerboende, som erbjuder möjligheter att anordna läger och cuper för tillresta lag. Arbetet med att iordningställa boendet inleds inom kort. 
Från Ockelbo idrottsplats kommer även en ny naturled under 2023 att sammanbindas med det befintliga elljusspåret i Ulvsta och vidare till Gästrikeleden.

Salonger i Ockelbo

Salonger i Ockelbo

Ett besök hos Gästrike Bilskadecenter

Ett besök hos Gästrike Bilskadecenter

0