Återbruk - Gamla kaffekoppar får nytt liv!

Återbruk - Gamla kaffekoppar får nytt liv!

Den här gången skriver jag om hur du på ett fint sätt kan ta tillvara på dina udda kaffekoppar och fat.

Vintern verkar ha kommit för att stanna. Vitt och stämningsfullt. Med –12 grader på termometern känns det skönt att vara inne och göra pyssel av sånt som står och skräpar i skåpen. Ofta har vi väl enstaka kaffekoppar med fat som aldrig används, och varför inte göra något kreativt av dem?

Jag har fyndat ett par jul-aktiga gamla koppar med fat bland gårdens gömmor. På loppisar och secondhand finns ju massor om man inte har egna.

Tänk på att ALLT går att måla om också, ifall det du fyndar inte har “rätt” färg.

Jag börjar med att diska porslinet innan jag limmar fast fatet under koppen. Då fäster limmet bättre. Jag använder 2-komponents lim, vilket sitter som berget.

Vill man måla om porslinet så gör man det när limmet torkat. Sedan är det bara att släppa loss fantasin. Mina koppar blev i två varianter. Några med hyacinter och mossa i. Gör man många så är de superfina att ställa ut som dekoration på bordet vid glöggminglet eller julmiddagen. Några fyllde jag med fågelmat, som jag tillverkar själv genom att smälta kokosfett och röra i vildfågelfrön. Knöt på ett jutesnöre för upphängning. Nu kan både småfåglar och jag njuta av ännu ett återbruk. Fiffigt va? Det går ju att fylla kopparna med allt möjligt.

Exempelvis julgodis, gjuta egna ljus, sockerskål eller ge bort som present. Ni som testar att göra egna får väldigt gärna tagga mig och Kuxabladet om ni lägger ut bilder på era kreationer på sociala medier. Så får vi ta del av ännu mer inspiration. Lycka till med pysslandet!

Avslutningsvis vill jag önska alla läsare en riktigt God Jul & Gott Nytt År!
Pyssla, njut och mys med familj och vänner. Det är det som är finast med julen.

Med varma hälsningar
Trädgårdsministern

Jultema: Boktips för unga

Jultema: Boktips för unga

Webbexklusivt: Intervju med årets Lucia i Ockelbo, 2022

Webbexklusivt: Intervju med årets Lucia i Ockelbo, 2022

0