Jultema: Boktips för unga

Jultema: Boktips för unga

Lagom till jul kommer David Svensson med boktips för barn på just det temat,

Paw Patrol – Valparna räddar julen
Ursula Ziegler Sullivan
Från 3 år

Den populära tv-serien Paw Patrol har bearbetats till bilderböcker och i den här är det själva jultomten som behöver hjälp av de hjältemodiga valparna. Jultomten har nämligen kraschat med sin släde. Hans renar har sprungit bort, en massa julklappar har ramlat ut och den magiska julstjärnan som gör att släden kan flyga är försvunnen. Hur ska nu alla barn få sina julklappar? Paw Patrol rycker ut för att rädda julen.

Jod gul!
Stephanie Blake
Från 3 år

Det är dagen före julafton och det är dags att klä granen hos kaninfamiljen. Barnen Simon och Gabriel hjälper till. Och innan de går och lägger sig så ställer de fram lite godsaker till jultomten så han har något att mumsa på när han kommer med julklapparna. Men oj vad det snöar därute! Tänk om inte jultomten hittar till deras hus i snöstormen. Simon och Gabriel bestämmer sig för att de måste göra något för att hjälpa jultomten hitta rätt.

Cirkusdeckarna och julklappsmysteriet
Dan Höjer & Stina Lövkvist
Från 6 år

Det närmar sig jul och cirkusdeckarna Kasper och Katinka ska till Örebro för att uppträda med cirkusen. De ska göra sina våghalsiga hopp- och flygnummer utomhus vid ett vattentorn. Dessutom ska det vara ett stort lotteri och de ska hjälpa till att dela ut priser. Det är tjusiga julklappar som blivit upphängda i luften och som de ska sänka ner till vinnarna. Och några av klapparna innehåller nya spelkonsoler som är väldigt dyrbara.
Men när den första vinnaren öppnar sin julklapp så får de en riktig chock. I paketet finns nämligen inget fint pris utan bara en gammal trasig pulka. Och alla de andra julklapparna innehåller också bara en massa skräp. Vad är det som pågår egentligen?

Hästen & Husse på Julstök
Susanne Pelger & Anna Södergård
Från 3 år

Hästen och Husse ska på julstök. Det är lucia och de ska baka julgodis, stöpa ljus och ha ett luciatåg.
Alla djuren ska gå i luciatåget. Men vem ska vara lucia? Efter att ha bråkat lite bestämmer de att alla får vara precis vad de vill. Och vilket fint luciatåg det blir!

Ny bok - med humor och allvar om den gåtfulla ensamheten

Ny bok - med humor och allvar om den gåtfulla ensamheten

Återbruk - Gamla kaffekoppar får nytt liv!

Återbruk - Gamla kaffekoppar får nytt liv!

0