Boktips för unga: Djuren sover och tre andra böcker

Boktips för unga: Djuren sover och tre andra böcker

Boktips till barn och unga av David Svensson

- Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek.

Djuren sover

Kjersti Annesdatter Skomsvold & Mari Kanstad Johnsen

Från 3 år

Mysig godnattbok om Bo och hans mamma. De gör sig redo för sängen och pratar om alla djur som också måste sova och hur de gör när de går och lägger sig. Som papegojan som står på ett ben och sover. Eller havsuttern som sover i havet inbäddad i tång nästan som under ett täcke. En del djur myser till det i sina bon under marken medan andra söker sig upp i träden när de ska sova. Men Bo har ju sin säng där han trivs bäst och snart är han och alla djuren i drömmarnas land.




Barnens första visbok

Catarina Kruusval

0-3 år

Catarina Kruusval har gjort många omtyckta pekböcker som utgår från klassiska barnvisor som ”Imse vimse spindel”, ”Prästens lilla kråka” och ”I ett hus”. Och här kommer en samlingsbok i lite större format som utgörs av 12 av dessa böcker. Kombinationen av roliga och färgglada bilder och de fyndiga textraderna från visorna gör det här till den perfekta boken för lässtunden. Oändliga möjligheter för sång, rim och lek.


Jag fann hopp i ett körsbärsträd

Jean E. Pendziwol & Nathalie Dion

Från 3 år

En vacker bilderbok som i stunder gränsar till det poetiska. Vi får följa en flicka som utforskar världen och i hennes närhet finns alltid hennes gråa katt. Flickan leker med sin skugga och gör den lång som

en jätte och liten som en ostyrig apa. Hon går ut i skogen och lyssnar på vinden som berättar historier för träden så att de skrattar eller suckar. Det är höst och kallt men hon ser att det på körsbärsträdet

ändå växer ut små knoppar som vill bli blommor. Det är så hon finner hopp i ett körsbärsträd.


Troll (Mystiska väsen)

Ann-Charlotte Ekensten

Från 9 år

Alla har väl hört talas om troll. Alltså inte sådana som är elaka på nätet utan sådana som sägs bo ute i skogen. Det finns många berättelser om troll. Ibland är de snälla som i de fina bilderböckerna om ”Trollskogen”. Men i gamla berättelser är de oftast elaka och fientliga mot människor. Bland annat sas det att de ibland rövade bort människors bebisar och bytte ut dem mot trollungar. Vill du veta mer om troll så läs den här boken.


Mer om böcker på Kuxa.se


Ockelbo Folkbiblioteks hemsida


Fler artiklar på Kuxa.se

Avslutning för Åmots SKs skidskola

Avslutning för Åmots SKs skidskola

Tulpanutställning på Wij Trädgårdar

Tulpanutställning på Wij Trädgårdar

0