Boktips för unga: Freja och huggormen och två andra böcker

Boktips för unga: Freja och huggormen och två andra böcker

Boktips till barn och unga av David Svensson

- Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek.

Lugo och Lill – hemligheter överallt

Anna Lundgren & Maya Jönsson

Från 3 år

Vackert illustrerad bilderbok om vännerna Lugo och Lill. De är goda vänner trots att de är ganska olika. Lugo trivs bäst när han får påta i trädgården och nu på sommaren så finns det mycket att göra.

Lill tycker att de har varit flitiga länge nog och vill hellre klättra i träd eller dyka i sjön. Tillsammans upplever de två vännerna ett äventyr när de kryper igenom en mystisk glipa i en stor häck. Där upptäcker de en hemlig och vild värld som de inte visste låg så nära deras trygga trädgård.




Freja och huggormen

Fredrik Sonck & Jenny Lucander

Från 3 år

Ibland är det inte så lätt att veta vad som är rätt och fel, varken för barn eller vuxna. I den här bilderboken så blir Freja arg och besviken på sin pappa för att han dödar en huggorm. Hur kunde han göra på det sättet mot den stackars ormen?! Pappa försöker förklara att han gjorde det för att han inte ville att någon i familjen skulle bli biten. Särskilt farligt skulle det vara för Frejas lillasyster som bara är ett år gammal. Men Freja vill inte lyssna. Pappa är en ormmördare och hon tänker inte prata med honom mer!


Stora frågor om universum

Emma V Larsson & Maria Trolle

Från 6 år

En bok som handlar om universum löper risken att bli tjock och svår att läsa. Men i den här boken har författarna lyckats samla astronomiska fakta på ett sätt som känns både förståeligt och underhållande. En bra introduktion till den som har många frågor om människans plats i kosmos. För det är just frågorna som står i centrum. Frågor som: Hur bildas stjärnor? Vad är en asteroid? Vad är universum gjort av? Hur skulle rymdvarelser se ut? Vem var den första kvinnan i rymden? Och många fler.


Mer om böcker på Kuxa.se


Ockelbo Folkbiblioteks hemsida


Fler artiklar på Kuxa.se

Åbyggeby-tältet  på marknaden

Åbyggeby-tältet på marknaden

Livet på landet - krönikan om livet på Säbyås gård fortsätter

Livet på landet - krönikan om livet på Säbyås gård fortsätter

0