Trädgårdsministern: Bukettlycka och blomsterspill

Trädgårdsministern: Bukettlycka och blomsterspill

Semestern är kanske över för de flesta men det finns mycket sommar kvar att njuta av. Den här gången skriver jag om buketter och Blomsterpill.


Augusti är högtiden för alla sommarblommor och nu finns överflöd att skapa härliga buketter. För den som inte har trädgård eller blommor kan plocka vilda växter och gräs. Vilket blir minst lika fint. 


Jag hade häromdagen en workshop förlagd i ateljen på Wij trädgårdar. Arrangörer var ABF Gästrikebygden och Destination Ockelbo.  10 trevliga tjejer deltog och vi lärde oss hur man gör en spiralbunden bukett. Alla fick göra 2 buketter  vardera. Jag är mäkta imponerad över resultaten. Fantastiska arrangemang och alla lyckades att få sin bukett att stå av sig själv! Ni som vill lära er att binda i spiral kan hitta massor av tips på nätet.



Linda Hellström med blomsterhinkarna som varit fulla med blommor tidigare under workshopen.

och några av buketterna som deltagarna band under dagen.

Mandala - temporary art

Av blomsterspillet skapade deltagarna sedan varsina mandalas. tiMandala har på senare år blivit en populär avslappningsmetod, och vi känner kanske mest igen den från färgläggningsböcker för både vuxna och barn. Att göra en mandala av natur/växtmaterial är ett utmärkt sätt att vila sinnet, vara kreativ och slappna av.

Du kan använda kronblad, stjälkar, blad med skarpa former, stenar, kottar, ja det mesta går att använda. Jag börjar oftast med att lägga något föremål som får utgöra mittpunkten, och utifrån den lägger jag blad mm i symmetriska former som tillsammans bildar ett runt blomsterliknande mönster. Det är lätt att man blir sittandes i flera timmar, det är oerhört roligt och man får tömma hjärnan ordentligt. Google återigen för att hitta lite inspiration.

Temporär konst.


Jag är själv väldigt förtjust i uttrycket: Temporary Art, vilket kan översättas med tillfällig konst. Att skapa något som bara finns just nu och en kort stund påminner om vår egen lilla tid på jorden. Därför är det viktigt att ta tillvara på alla dagar och tillfällen att göra något roligt.


Önskar er en fortsatt fin sommar och i nästa nummer blir det mer kreativitet.

Gröna Hälsningar

Trädgårdsministern


Mer trädgård på Kuxa.se

Ni har väl inte missat vår spelsida?

Ni har väl inte missat vår spelsida?

Rudans utställning om Corona på Ådala

Rudans utställning om Corona på Ådala

0