Fönsterdag på C24 - i energitidens tecken

Fönsterdag på C24 - i energitidens tecken

På C24 bygghandeln bjöds det strålande sol och korv den 17 april, då leverantörer och samarbetspartners var i butiken och visade upp sig. På plats fanns Svenska Fönster (tidigare SP-fönster) som en gång i tiden drog igång dagen. Men idag fanns även representanter från isoleringsfirman Isover, Freimans padel, Hio - energi. FXT visade även upp fyrhjulingar. 

– Den här dagen började med Svenska Fönster, säger Mikael Wahlman platschef på C24 Ockelbo. Men sen tänkte vi, varför inte bjuda in fler leverantörer? Sagt och gjort. 
– Att Freimans padel är här idag är ju för att C24 sponsrar padelhallen som bär vårt namn. 

Pernilla Hålén, som står bakom bygget av padelhallen och padelbanorna vid IP i Ockelbo var själv på plats. 
– Det är kul att komma ut och träffa människor och berätta om padelhallen. 
– Vi har ett gott samarbete med C24 som sponsrar hallen och som ser till att vi kan ha padelskolan gratis för ungdomar varje sommar, berättar Pernilla. 

Bredvid Pernilla står Rickard Helperin. Hans företag Hio Energi och Fastighetsservice är ett ockelbobaserat företag som bland annat hjälper C24 med energilösningar i butiken. 
– Det är för att effektivsera energianvändningen. Vi jobbar även med padelhallen. Jag hjälper även ICA Ugglebo med belysningsaläggningen och vi har lyckats minska energiåtgången med 15 000 kWh per år, i två år nu. 
– Idag är jag här för att få ut mitt namn, för att synas helt enkelt. 

Hans Johansson representerade Svenska Fönster den här dagen. 
– Vi har precis bytt namn från SP- som kanske många känner till, till Svenska Fönster. 
– Hela den här idén började med att vi ville vissa upp våra produkter med våra återförsäljare. Varje vår och höst är vi här på C24. 
– Det är energitider nu och att byta fönster kan göra stor skillnad efter en kall vinter med dyr el. Att isolera sin kåk, helt enkelt. Det är något vi poängterar att fönstren gör stor skillnad för energiförbrukningen. 

Isolering pratade även Theresa Findin från Isover om med besökarna. 
– Tilläggsisolering är det många som har frågor om nu, vilka energibesparingar det kan ge. 
– Det finns några åtgärder som jag brukar ta upp. Isolera vinden, ha tätt, då sparar du upp till 30%. Det är relativt enkla åtgärder. 

Årets företagare - Destination Jädraås

Årets företagare - Destination Jädraås

Skolplanscher inventeras av Ockelbo kommun

Skolplanscher inventeras av Ockelbo kommun

0