Jullördag - mysig tradition i Jädraås

Jullördag - mysig tradition i Jädraås

Den 17 november var det återigen dags för jullördag i Jädraås.

Stickat, hantverk, bröd, julprydnader, nystekta kolbullar, ljus, sylt, glögg och mycket annat fanns till försäljning i Folkets Hus. Bland säljarna fanns Krister Larsson (Känd från företaget Kundköp) som bland annat sålde vantar, hjortronsylt och strumpor.

– Det är tionde gången jag är med här. Det är en mycket trevlig tillställning, sa han. 

FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB


Nisse Henningsson sålde egentillverkad hemslöjd från egen design. Han har börjat med en ny teknik där delar av barken sparas för att återge olika kulörer.

– Det ser målat ut men allt är en del av ursprungsbjörken som jag senare lackat.

FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB


FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Bagarstugan var öppen och erbjöd provsmakning. Det bakades mjukt tunnbröd och rieska (ett bröd med kornmjölsbas från finska Lappland). Lena Strid, Sirpa Kuja-Halkola och Anita Hagelin bakade bröd och även Ritva Andersson som hade en paus vid Kuxabladets besök.


Sylva Ramström sålde vackra julkransar som hon själv tillverkat. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN ABBarnen gavs möjlighet att skriva önskelistor och rita teckningar till tomten. Som själv även närvarade under slutet av dagen. Alla barn som lämnade en teckning fick dessutom välja en present. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Profil - Håkan Alkberg

Profil - Håkan Alkberg

Profil - Petter Arkesjö

Profil - Petter Arkesjö

0