BK Framtiden på hemmaplan

BK Framtiden på hemmaplan

Den 31 mars arrangerades en omgång av Basketligan Special i Ockelbo.

BK Framtiden fick spela hemma i Kuxahallen och gästades av Östersund, Alvik Blixtarna, Central, Sundsvall Blue Heroes och Uppsala Red Stars. BK Framtiden nådde inte hela vägen men vann sin bronsmatch, Sundsvall Blue Heroes vann turneringen.

Sofia Enerhall är offensiv. FOTO: Johan Beijer, Kuxagruppen AB

Victor Sundquist är ansvarig för Basketligan Special och berättar att konceptet som testades i Ockelbo är nytt. 

– Vi spelar ett sammandrag idag, alltså kortare matcher så att man kan åka över dagen. Normalt kör vi på lördagar och inkluderar sociala aktiviteter på kvällen.

– Anledningen till varför vi är i Ockelbo är för att de är en av de första klubbarna som startade verksamhet och det är självklart att vi vill besöka stan när vi kan!

– Upplägget är att alla lag ska få 3-4 matcher.

Träffsäkre Isak Langfors går på layup. FOTO: Johan Beijer, Kuxagruppen AB

Bosse Stark fick ett särskilt tack riktat till sig för allt han gjort för sporten och gjorde även ett överraskande och bejublat inhopp för BK Framtiden, sin sista match. Även klubbveteranerna Sören Alneberg, Ingemar Lind samt Johan Wedin (som slutar efter säsongen) tackades av.

Bosse Stark, BK Framtiden (t.h. i bild) gjorde sin sista match. FOTO: Johan Beijer, Kuxagruppen AB

BK Framtiden tar en paus för kameran under träning. FOTO: Mattias Färnstrand, Kuxagruppen AB


FAKTA: om Basketligan Special

Personer med intellektuella funktionsvariationer idrottar inte på lika villkor som andra. Dessa personer har precis samma vilja att satsa på idrott, träna och tävla som andra. Därför startades SJ Basketligan Special – en nationell basketliga för personer med just intellektuella funktionsvariationer. Ligan består av 14 lag fördelat på 11 klubbar och det spelas två grundspelsomgångar och ett slutspel per säsong.”


80-tals show i Norrsundet

80-tals show i Norrsundet

Anjas Krönika - En skolas återuppståndelse

Anjas Krönika - En skolas återuppståndelse

0