Lingbo - bangolf på Campingen

Lingbo - bangolf på Campingen

Kul för hela familjen. Tobias och Susanna provar på bangolf tillsammans med barnen Alvin och Hilma, FOTO: Johan Beijer, Kuxagruppen AB

Äntligen är den nyanlagda bangolfen i Lingbo, vid Lingbo Camping, i drift. Kuxabladet har träffat Roni Ali som är initiativtagare till bangolfen som invigdes under vecka 32.

– Bangolf är något för alla. Detta är ett första steg för att göra campingen och Silverbockens restaurang till en mer självklar mötesplats, berättar Roni.

Det rör sig om 12 hål och anläggningen är permanent och ligger naturskönt på ängsmarkerna nära sjön Lingan. Roni har själv valt ut banorna och provspelade dem innan premiären med sina vänner.

– Hål två är riktigt svårt, vi fick sjuor allihopa, skrattar Roni.

Förhoppningen var att bangolfen skulle stå klar redan tidigare i sommar men av olika skäl blev det försenat och invigningen skedde istället 5 augusti.

– Tanken var att det skulle bli klart redan till juli, men det var svårt att hitta entreprenörer under semesterperioden. Men vi är glada att vara igång nu, det hinner ju fortfarande spelas på barnorna någon månad.

Roni Ali vid hål nummer två på bangolfen. Just denna lovar han vara en utmaning, men att svårighetsnivåerna varierar. FOTO: Johan Beijer, Kuxagruppen AB

Projektet finansierades delvis av egna medel men även med gott stöd från jordbruksverket och Leader gästrikebygden.

De har varit väldigt hjälpsamma i hela processen och efter vi bestämde oss har vi haft gott stöd hela vägen.

Campingen har för första gången på flera år haft öppet i sommar och Roni tycker att det varit en bra säsong. 

– Stugorna har varit bokade i stort sett hela sommaren. Vi kikar på möjligheterna att bygga fler.

– Nu när detta är klart får vi fundera på vad vi kan göra härnäst, avslutar Roni som är son till ägaren av Lingbo camping, Seyfeddin Ali. 

FOTO: Johan Beijer, Kuxagruppen AB

Lokalderby på Lindövallen

Lokalderby på Lindövallen

Boktips - för unga

Boktips - för unga

0