Lokalderby på Lindövallen

Fredagen den 16 augusti var det lokalderby i division 4 fotbollen, mellan Norrsundets IF och Ockelbo IFs herrar. Tidigare när laget möttes på IP i Ockelbo var det god feststämning på läktaren med rök och tutor (från tillresta Norrsundsklack), idag var det en något lugnare men likväl lika trogen och dedikarad publik på Lindövallen i Norrsundet.

Några i publiken trodde att det skulle vara fler tillresta Ockelbosupportrar, men majoriteten på läktaren bestod av lokala ortsbor (och även före detta ortsbor som rest från Gävle).

Inledningsvis i matchen var det jämt, men Norrsundet visar ändå på en tyngd både spelmässigt och fysiskt som Ockelbo hade svårt att rå på.

Expertutlåtanden från läktarhåll hävdade också att planen på Lindövallen är något mjuk och att konstgräsbenen hos Ockelbo nog skulle få svårt att hänga med i andra halvlek.

1-0 stod Mikael Berglund för redan i den 21 minuten, med ett välplacerad skott i målets högra hörn. Så slutade också första halvlek och när solen sakta lade sig med ett gyllene skimmer över Lindövallen drog andra halvlek igång.

Om det var den något mjuka fotbollsplanen eller om Norrsundet helt enkelt är ett, i nuläget, starkare lag är svårt att avgöra, men Norrsundet, men Ludvig Norelius gjorde 2-0 på frispark, och i 89:e minuten gjorde Mikael Bergludn sitt andra mål för matchen. Slutresultat 3-0.