Jultallrik på ICA Ugglebo

Jultallrik på ICA Ugglebo

Nu är det dags att beställa din jultallrik eller julbordsbricka på ICA Ugglebo i Ockelbo. Butiken är pyntad och personalen i charken står redo för din beställning. En av de som arbetar på ICA Ugglebo med cateringmenyn och julmaten är Åsa Gunnarsson. 

– Jag har jobbat här i tio år i år, säger Åsa då vi träffar henne, och jultallriken har varit med minst lika länge. Den är ett viktigt komplement till den ordinarie cateringmenyn. 

– Jultallriken är kall, och innehåller då exempelvis lax, sylta, sill, med mera. Medan Julbordet, som vi serverar som en buffébricka, också innehåller varma rätter som Jansson, köttbullar och sådant gott. 

Frukt och godislåda som går att beställa på ICA Ugglebo

Det är många som beställer sin julmat färdig på ICA Ugglebo och Åsa räknar upp både föreningar och företag som kommer tillbaka år efter år. 

– Men även privatpersoner som inte vill göra allt själv kommer förstås in, menar hon. 

Åsa är kock i grund och botten och hade eget åkeri innan hon började på ICA Ugglebo. 

– Ja, jag sålde företaget och tänkte lÅsa lyxliv, men efter en månad klättrade jag på väggarna, säger Åsa och skrattar. Då hamnade jag här på Ugglebo. 

– Jag trivs jättebra och arbetet är omväxlande. Kollegorna är ett väldigt bra gäng, jag trivs. 



Själv föredrar hon husmanskost och äter gärna vilt.

– Ja, jag jagar själv småvilt. 

Husmanskost är också något som genomsyrar dagens lunch-menyn på Ugglebo. Där lagar Linnéa Höglund, som anslutit till intervjun, huvudparten av maten, men Åsa lagar lunchen varje tisdag. 

– Varför lunchmaten uppstod var för att vi därför kunde ta reda på mer varor i butiken, förklarar Linnéa. Då hinner vi laga till det som inte säljs långt innan det annars skulle blivit svinn. Det är både bra för kunderna och för miljön. 

Julmaten på ICA Ugglebo består av följande rätter. Jultallriken med kalla rätter, Julbordsbrickan med både kalla och varma rätter. Och den populära julsmörgåsen. 


Julbordet då, vilken är favoriten? 

– Janssons frestelse, skinka och sill och ägg. Utan det är det inget julbord, konstaterar Åsa utan att behöva tänka efter. 

– Korv och köttbullar är mer vardagsmat det tycker jag inte behövs på julbordet. I år tycker min man att vi ska beställa julmaten härifrån, för att slippa resterna som man annars äter i en vecka efter julen.

– Men en skinka måste vi ju ha!

Text och foto: Henrik Westberg

Denna artikel är ett betalt samarbete.


Var ute i god tid och beställ gärna redan nu! 

Beställ jultallrik via deli/chark telefon: 0297-571172

Menyer finns i butiken, kom in till charken på ICA Ugglebo. 


Ett besök på Linas bageri & café

Ett besök på Linas bageri & café

Krönika: Livet på landet - Frost, fusk och får

Krönika: Livet på landet - Frost, fusk och får

0