Berggrens Blomster firar 25 år

Berggrens Blomster firar 25 år

Anna Maria Berggren jubilerar med Berggrens blomster. Företaget som hon vårdat, vattnat, gödslat och sett växa under 25 år. Kuxabladet träffar Anna Maria och hennes anställde Veronica Wigren, en vanlig torsdag, mellan kunderna, mitt i Ockelbo centrum. 

berggrens_blomster_v36_-4.jpg

När vi anländer betjänar Anna Maria en av alla trogna kunder och vänder sig sedan till oss.
– En typisk kund kan vara mannen som köper en bukett till frun varje fredag, berättar AnnaMaria och hon fortsätter: 
– Många är inne ofta. Det märks att blommor är viktiga i människors liv. 
– Eller hur?!, ropar Anna Maria till Veronica som arbetar ute i lagret. 

Veronica kommer ut och deltar i samtalet. De listar de vanligaste högtiderna. 
– Det är alla hjärtans dag, krya på dig, födelsedagar, inflyttningspresenter,  bröllop och begravning, säger Anna Maria och Veronica håller med. 
– Begravningar gör vi ofta speciella blomsterarrangemang till. Det kan hända att anhöriga lämnar in personliga saker, som ett brottarbälte, en gitarr, en färgpalett till en konstnär, som vi väver in i arrangemanget, tillsammans med färgval och de intressen den avlidne hade. 

Anna Maria bor i Gnupen, mitt emellan Åmot och Ockelbo, med 1.5 mil till butiken. 
– Ja, det kan knappt kallas för pendling, säger hon och skrattar. 

Det är mycket att ta hand om i en blomsterbutik. Veronica räknar till att de idag har 58 olika sorters gröna växter. 
– Många säger, ”ta in en praktikant som kan vattna”, säger Anna Maria, men det är det absolut viktigaste sysslan i butiken. För alla växter har olika behov. 
– Den där specialkunskapen, att vi kan ge kunder specifika skötselråd och inte bara allmänna ”vattna lagom”, det får du inte alltid på de större ställena. 

– Den där specialkunskapen, att vi kan ge kunder specifika skötselråd och inte bara allmänna ”vattna lagom”, det får du inte alltid på de större ställena. 

Skärmavbild 2021-09-10 kl. 11.06.37.png

Nu firar Anna Maria Berggren 25 år med sitt företag – Berggrens blomster. Det hela började 1 juli 1996 då Anna Maria arbetade på den dåvarande butiken ”Blomsterflickan”. 
– Blomsterflickan skulle lägga ner och då tog jag över butiken. Flera år senare kom det in kunder som trodde vi fortfarande hette blomsterflickan. 

En av de bästa och största omställningarna var när butiken flyttade från sina lokaler under Röda Kvarn, med en period i nuvarande Elkonsult, till centrum. 

– Då märkte vi att kunderna hittade till butiken, säger Veronica, som varit anställd från och till under åren. 

Efter tio år som egen butik inne på ICA Ugglebo, flyttade Berggrens blomster rakt över gatan. Först till den tomma butiken efter Konsum och sedan  till de nya butikslokalerna när de var klara för inflyttning, för sex år sedan. 

– Den här butikslokalen är det bästa som hänt oss, berättar Anna Maria. Det är så enkelt att fylla på varor, sköta butiken och välkomna kunderna. 

Kunderna känner sig välkomna på Berggrens blomster. 
– Det är det viktigaste, det spelar ingen roll om du är inne varje dag eller om du kommer för första gången. För oss är alla lika viktiga. 

Men allt handlar inte om blommor med kunderna. 
– Vi slås ofta av hur vi får frågor om allt mellan himmel och jord. Ibland är vi turistbyrå, ibland är vi teknisk support. Men vi är ju egentligen en blomsterbutik. 
– Men att hjälpa andra, det är väl det som är att vara en medmänniska. 

Berggrens blomster är en av Kuxabladets allra trognaste annonsörer och de har varit med sedan starten. 
– Ja, och nu är ju Kuxabladet en del av alltihop, säger Anna Maria. Det är ju självklart att man vill vara med och synas där.

Stort grattis säger vi på redaktionen och önskar fortsatt välgång! 

Viktig träning för löpare - enkel träning

Viktig träning för löpare - enkel träning

Ännu mer längd till Ockelbo Basket

Ännu mer längd till Ockelbo Basket

0