Meriterande guld för Nea

Meriterande guld för Nea

För en månad sedan träffade vi den hårdsatsande alpina talangen Nea Lindberg från Ockelbo. Satsningen fortsätter gå bra för Nea som tog guld i Super G i Lilla Världscupens Svealandsfinal. Hon berättade vid intervjutillfället att fartgrenarna är hennes favoriter, segern i Super G var något Nea förväntade sig vinna. Men att hon även kammade hem silver i slalom och storslalom imponerar stort.

Nea tävlar för Kungsbergets alpina och vann Super G med 37 hundradelar för Elvira Enström från Västerås. I startfältet fanns hela 68 åkare. Tävlingen har under två säsonger ställts in på grund av pandemin och många unga åkare har längtat efter att äntligen få visa upp sig i lilla världscupen. Från Gästrikland deltog tiotalet åkare av allt som allt 300 tävlande.

I början av april bjuder OS-Guld medaljören Sara Hector, från Sandviken, in alla alpina ungdomar till Kungsberget till sin egen ALS Sara Hector Cup. Sara är en av Neas förebilder, som visat att det går att bli bäst i världen med avstamp i samma hemmabackar i Kungsberg. Nea kommer inte att kunna delta i den tävlingen då den krockar med en viktig och stor tävling i Åre kallad Guldhjälmen Där satsar Nea på att komma överst på prispallen med en seger i störtlopp.

Foto: Pernilla Lindberg



Läs fler artiklar om Nea på Kuxa.se

Fler artiklar på Kuxa.se

Summary Block
This is example content. Double-click here and select a page to feature its content. Learn more
Krönika: Kom igång med en rolig form av promenadbingo

Krönika: Kom igång med en rolig form av promenadbingo

Hjalmar Sandin från Ockelbo - Svensk mästare

Hjalmar Sandin från Ockelbo - Svensk mästare

0