Hemmapremiär i Hockeytrean

Inför 334 åskådare tog sig Ockelbo Hockey Club an Skutskär, som i våras slog ut Ockelbo ur slutspelet. Det blev en svängig historia som tvingade fram en övertidsperiod innan lagen kunde skiljas åt.

Skutskär tog ledningen två gånger om i första perioden, men Ockelbo vek inte ner sig utan reducerade Skutskärs båda ledningsmål och därmed skrevs första perioden till 2-2. Ockelbo tog därefter kommandot och vinner andra perioden med 2-0 och i ledning 4-2 såg det ut som att premiären skulle sluta med tre poäng på kontot för hemmalaget – men Skutskär ville annat. Trots ett par chanser i power play lyckas Ockelbo inte dra ifrån utan istället tar Skutskär tillvara på sina chanser och sätter först reduceringen och även kvitteringspucken med åtta minuter kvar att spela. Förlängningen hann inte mer än börja innan Skutskär sätter segermålet. Ockelbo får nöja sig med 1 bonuspoäng medan Skutskär åker hem med 2 bärgade poäng.

Vi växlade även ord med några supportrar under matchen. En av dessa är Andreas Eriksson. Vad tror du om Ockelbos chanser i år?
– Ser lovande ut. Såg även en försäsongs match.
– Det är lite roligare att kolla i år då brorsonen Melker Bollner är med.