Basketsäsongen över - Bramble summerar sin säsong

Basketsäsongen över - Bramble summerar sin säsong

Ockelbo basket är utslagna ur slutspelet i Superettan efter dubbla förluster mot Eskilstuna. Som lag har Ockelbo, under ledning av coach David Torrescusa, haft en bra säsong bakom sig med 13 segrar – en förbättring med sju vinster jämfört med fjolårssäsongen och nådde målsättningen att nå slutspelet. Kuxabladet har träffat en av nyckelspelarna i årets lag – Opong Bramble.

Chris, Opong och Mytham under matchen mot Eskilstuna

En viktig kugge i laget under säsongen har varit kanadensaren Opong Bramble, som ser tillbaka på ett spännande halvår i Sverige.
– Det har varit ännu bättre än jag väntat mig. De människor jag mött och vänner jag fått har gjort detta till den mest njutbara basketsäsongen någonsin för mig, berättar Opong.

Pontus Oksman med bollen

Han skickar en extra varm hälsning till alla som stöttat laget under året.
– Och särskilt till ungdomarna som stöttat oss, de har organiserat sig själva och det är fantastiskt att spela inför alla fans.
– Alla fans och hela samhället har verkligen fått mig att känna mig som hemma.

Opong tycker själv att han vuxit som spelare under året och lärt sig mycket av de äldre spelarna i laget.
– Chris, Pontus och Maytham har lärt mig mycket.

På planen har Bramble bidragit med mycket slit under korgarna där han radat upp returer på löpande band. Inte sällan har detta även kompletterats av en hel del poäng. Laget har under den här säsongen dubblat sin vinstkvot i superettan, från sex segrar ifjol till 13 i år. Brambles närvaro kan mycket väl varit nyckeln till att Ockelbos guard duo Edvin Jonsson och Edvin Stark nått sin potential.
– Jag och Edvin Jonsson har klickat väldigt bra på planen och Edvin Stark är den typen av point guard som kan göra poäng när han vill. 

– Men det finns många i laget som verkligen kan spela, det märkte jag tidigt.

Chris Singhateh till attack mot Eskilstuna. Anton Politis fyller på

Opong hade inledningsvis lite svårt med omställningen till Fibas regelbok och berättar att han är van med att få lov att knuffas och vara mer fysisk i USA än här. Efter några omgångar i foulnöd hittade Opong mer och mer rätt i försvaret och med det kom även förbättrade resultat för laget.
– Jag är en bättre försvarsspelare nu än då jag kom. Jag rör mig bättre och står upp mer med kroppen än jag brukade.

Härnäst väntar en tids återhämtning och vila för Opong och de andra.
– När jag vilat upp mig ska jag fundera över framtiden och fortsätta jobba på mitt spel.

Förutom människorna Opong lärt känna är det även en del av matkulturen som han verkligen tagit till sig.
– Jag älskar verkligen pytt i panna... och flygande Jakob!
– Jag är väldigt tacksam över möjligheten att fått vara här denna säsong, avslutar Opong.

Ovan och nedan: Fantastisk stämning i Kuxahallen under första delfinalen. Ockelbo supporterklubb hade en egen ståplatsläktare i ena hörnan, från vilken de både sjöng, lät och trummade. Det var över 600 personer på plats i Kuxahallen, för att heja fram Ockelbo herrarna till seger. 
Under söndagen arrangerades även en buss där 24 supportrar plus laget gemensamt åkte ner till Eskilstuna. Där nere anslöt fler supportrar från Ockelbo, sammanlagt blev Ockelbos klack cirka 30 personer. 

Skeppsklockan tillbaka på Arbetarmuséet

Skeppsklockan tillbaka på Arbetarmuséet

Skräck i populärkulturen

Skräck i populärkulturen

0