Solig matmarknad på Wij Trädgårdar

Solig matmarknad på Wij Trädgårdar

Det kom en liten men tydlig ström av människor till ateljén och entrén på Wij Trädgårdar. Där, på en av det här årets hittills finaste dagar, passade de på att ordna en lokal matmarknad.

Lagom till påsk såldes bland annat färska ägg från frigående grönbeteshöns, rökt lammfiol, färskt nötkött till grillen och lokalodlad potatis. Kompletterat med lite sill gick det att få ihop ett riktigt fint påskbord.

De hugade kunde även byta till sig fröer till kommande sådder och bli ägare till pelargonsticklingar. Pär Erlandsson, som till vardags driver Pärlans Bygghantverk, passade på att smygöppna entrébutiken till Wij Trädgårdar som han kommer att driva framöver.

Trädgårdsmästare Frida Mörnerud gav goda potatisråd till Andrea Kahl, och tipsade om potatisar som hade klarat sig bra i Wij Trädgårdars odlingar trots den svåra odlingssommaren.

Anne Eekhoudt från Glada Gården sålde fläskkött och lamm, bland annat rökt lammfiol från den egna gården i Ulvsta.

Gänget från Ersk-Ols hade kylkärran full med färskt nötkött. Frågan var bara om det skulle vara entrecote eller flankstek till grillen.

Rebeca Carlander, Säbyås gård, kunde erbjuda honung och gurkplantor, förutom ägg från de fripickande hönorna.

Hos Caroline West, trädgårdsmästare på Wij kunde man hitta fröer och pelargonsticklingar.

KRL Bygg - firar 10 år

KRL Bygg - firar 10 år

Konsumentuppror mot rovfisket

Konsumentuppror mot rovfisket

0