Boktips - för barn och ungdomar

Boktips - för barn och ungdomar

David Svensson, Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek gör ett nedslag i bra läsning för- och tillsammans med barn och ungdomar.


Luna sjunger solo

Malin Stehn & Maria Källström

(6 år)

Att stå på scen och uppträda kan vara både roligt, spännande och otäckt. I den här boken får vi följa Luna som håller på att förbereda sig inför ett sånguppträdande som hon ska göra när hennes skola har öppet hus. Luna älskar att sjunga och hon tog genast chansen att anmäla sig när hennes lärare frågade vilka som ville uppträda. Hon ska stå på scenen helt själv och sjunga en sång som hon har valt. Hon övar och övar på sin sång så mycket att hennes tvillingbror Liam börjar bli lite trött på att höra den. Men hon måste ju kunna den utantill. När dagen för uppträdandet kommer börjar Luna känna sig alltmer nervös. Hon oroar sig för att något ska gå fel när hon står inför publiken. Fjärilarna i magen blir allt värre och när hon står på scenen händer det som inte får hända, hon har glömt texten. Hur ska det gå?


Skärmklipp 2020-03-10 11.46.10.png

Vampyren

Jonna Björnstjerna

(9 år)

Poppy är född romantiker och längtar efter den stora kärleken. Men hon börjar bli trött på att gå runt och vara olyckligt förälskad i alla möjliga fåniga killar hela tiden. Därför bestämmer hon sig för att

skriva ett kontrakt med sig själv där hon lovar att hon aldrig mer ska bli kär. Ingen av dem hon blir kär i blir ju ändå kära tillbaka. Det är dags för höstlov och för att ha något att göra under ledigheten anmäler hon sig till en kvällskurs i akvarellmålning tillsammans med sin bästa kompis Joy. Kanske kan hon koncentrera sig på att bli konstnär istället för att tänka på killar.

Men det visar sig bli svårt för en annan deltagare på akvarellkursen är den mystiska killen George som hon genast blir intresserad av. Han är mörkhårig och blek, jättebra på att måla och mycket mognare än de andra killarna i hennes ålder. Han påminner lite om en vampyr. Men sådana finns väl inte på riktigt? En kväll när kursen är över följer Poppy och Joy efter George när han går in i en mörk park som deras föräldrar har förbjudit dem att besöka på kvällarna. Där gör de en skrämmande upptäckt och måste fly för sina liv. Vem är den där George egentligen?



Skärmklipp 2020-03-10 11.55.43.png

Besök

Ockelbo Folkbiblioteks hemsida



Du hittar Ockelbo Folkbibliotek här!

 
Hjalmar tog silver i Ungdoms-SM

Hjalmar tog silver i Ungdoms-SM

Finn rytmen med Finn

Finn rytmen med Finn

0