Scanmatic INSITU AB - företaget blir kvar i Ockelbo

Scanmatic INSITU AB - företaget blir kvar i Ockelbo

Personalen på Scanmatic In Situ AB, utanför de nya lokalerna på Jon Jonsvägen i Ockelbo. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB


Ockelboföretaget In Situ Instruments begärdes i konkurs och förvärvades av Scanmatic och blir Scanmatic In Situ AB. Glädjande nog blir företaget kvar på orten och under sommaren, den 29 juni, slog man upp portarna för sina nya lokaler på Jon Jons vägen.

– Det är ett steg i rätt riktning och nödvändigt för vår fortsatta expansion att flytta till ändamålsenliga lokaler, berättar Emil Lindblom platschef vid Scanmatic In Situ i Ockelbo.

Emil Lindblom platschef vid Scanmatic In Situ i Ockelbo. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Scanmatic In Situ AB är ett svenskt bolag inom den digitala teknologi­koncernen Volue AS i Norge. Företaget verkar inom klimat och miljö med fokus på maximal tillgänglighet och tillförlitlig data. Företaget har 13 anställda på fyra orter i Sverige och är i mitt i en expansionsfas. De tidigare lokalerna låg på Herrgårdsvägen inklämt nära Wij Trädgårdar. Scanmatic In Situ bygger, installerar och övervakar miljömätningssystem inom vatten, vind och mark. Att företaget skulle bli kvar i Ockelbo var bestämt från början.

– Det rådde inget tvivel om att Scanmatic In Situ skulle bli kvar i Ockelbo under processen. I princip all produktion görs i Ockelbo, medan delar av administrationen sitter på huvudkontoret i Åkersberga. 

– In Situ var tidigare konkurrenter med Scanmatic, som ville växa. En del av planen var att gå samman med In Situ. Nu siktar vi på att fortsätta växa både genom att öka försäljningen och genom att köpa upp bolag i vår bransch.

Johan Lindh, VD Scanmatic In Situ, berättar mer om förvärvet.

Johan Lindh, VD Scanmatic In Situ. FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

– In Situ Instruments har hög kompetens och lång erfarenhet från samma verksamhetsområde som Scanmatic. Det är dessutom ett team med väldigt bra och trevliga personer som är lätta att trivas med.

Vi vill fortsätta växa, både i Ockelbo och i övriga Sverige. Vi kommer på sikt att bredda vårt utbud av lösningar och tjänster. Bland annat kommer vi börja erbjuda analyser samt analysverktyg av den data som samlas in.

Ser ni några fördelar med att arbeta på liten ort?

– Att vara på en liten ort är inget självändamål för oss. Däremot är det viktigt att vara så nära våra kunder som möjligt och att vara där det finns god kompetens i form av bra och duktiga kollegor. Vi har våra kunder utspridda från Kiruna i norr ner till Öresundsbrons fäste i Danmark. Det är viktigt att vi har flera kontor utspridda i Sverige, säger Johan.

– En fördel med mindre orter är att de fasta kostnaderna är lägre och att det ofta är billigare att driva verksamheten jämfört med storstäder. Flera mindre orter i Sverige har också en stolt verksamhetstradition och företagarkultur som är nyttig att påminna om. Jag tänker till exempel på skogsindustrin, järnbruken och snöskotrar i Ockelbo, avslutar Emil.


ALPHA - en plats för det goda samtalet

ALPHA - en plats för det goda samtalet

Sjukdomar, virus och att tvätta händerna - läsning med Pelle Svanslös

Sjukdomar, virus och att tvätta händerna - läsning med Pelle Svanslös

0