Julmarknad i Åbyggeby

Julmarknad i Åbyggeby

Under lördagen den 11 december var det julmarknad i Lingbo och i Åbyggeby. Kuxabladet gjorde ett besök på båda evenemangen och insöp julstämningen. 

Vid Åbyggeby Landsbygdscenter arrangerades traditionsenligt ett mycket populärt tomtesmyg för barnen. Ponnyridning erbjöds och det fanns försäljning av allt från fika, julgranar och lokalproducerad kyckling av Siw Persson. För arrangemanget stod Föräldraforum och föräldrar som har barn som går i Åbyggebys verksamhet ställde upp som arbetskraft. Vi pratade några ord med Malin Höcke, som beskriver sig själv som lite av en spindel i nätet.



Malin Höcke serverade glögg till säljarna.

– Allt överskott vi får in går tillbaka till barnens skola. Bland annat samlar vi till barnens danskurs och utrustning för utomhus lekar, något som gagnar hela skolan, berättar Malin.

Hon säger att Åbyggebys julmarknad arrangerats under minst 15 års tid. De som vill sälja produkter betalar en insats på 150 kronor och föräldrar får ställa upp med en timme i arbetsinsats. På grund av att familjerna deltog var det många barn i rörelse, som även fick träffa tomten.



Text: Johan Beijer
Foto: Henrik Westberg

Fler artiklar på Kuxa.se

Handla leksakerna på Ica Ugglebo

Handla leksakerna på Ica Ugglebo

Julmarknad i Lingbo

Julmarknad i Lingbo

0