Tre nya boktips för barn och unga - från Ockelbo Folkbibliotek

Tre nya boktips för barn och unga - från Ockelbo Folkbibliotek

Boktips till barn och unga av David Svensson, Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek.


Sillen börjar skolan

Anna Ehring

6-9 år

Hugo är en 6-årig kille som kallas för ”Sillen”. Den här dagen är det dags för Sillen att börja skolan och han känner sig nervös. Det är så mycket som är nytt. Det känns ovant att sitta i klassrummet och han har på sig en ny tröja som kliar i nacken. När hans nya fröken ropar upp hans namn och säger ”Hugo Ström” så tar det en stund innan han fattar att hon menar honom. Alla kallar ju honom för Sillen annars. De andra barnen fnissar lite och det känns jobbigt… Det blir för mycket nytt och spännande

för en dag, tycker Sillen. Vad ska han prata med de andra om när de äter skollunch? Och skolgården full med de större barnen är stor och skrämmande. Som tur är så träffar han tjejen Hedda och de blir snabbt kompisar. Hedda rimmar ju dessutom på Gädda.


Min pinsamma familj på cirkus

Karin Frimodig & 

Sara Berg

6-9 år (Lättläst)

Det blir pinsamt och roligt när Lo ska gå på cirkus med sin mamma och sin mormor. Det är kul med cirkus, tycker Lo, men den som tycker att det är allra roligast är nog hennes mormor. Hon busvisslar och klappar åt lindansarna och när trollkarlen vill ha en frivillig att hjälpa honom med ett trick är hon först att anmäla sig. Men mormor blir besviken när trollkarlen bara trollar fram frukt ur en hatt istället för att såga henne i två delar. Så hon smiter iväg och klättrar upp för en lång stege till lindansarnas lina istället. Lo tror knappt sina ögon. 

Ska mormor verkligen försöka gå på lina nu?



Valpen

Ingrid Flygare

3-6 år



I den här gulliga bilderboken får vi följa en liten valp som nyligen har flyttat hem till en ny familj. Det finns så mycket spännande att nosa på och den tröttnar aldrig på att hämta bollar som barnet kastar.

Sedan är det dags att åka på utflykt till staden och hundfrisören, om bara valpen vågar gå på den stora bussen. 

Det är också lite otäckt att bli lämnad ensam med hundfrisören men så fin den blir efter ett bad och en klippning. Den spännande dagen avslutas med mys i soffan.


Ockelbo Folkbiblioteks hemsida



Du hittar Ockelbo Folkbibliotek här!

 
Ockelbo Basket växer

Ockelbo Basket växer

"Lekfullheten behöver vi nu" - konstutställning på Wij trädgårdar

"Lekfullheten behöver vi nu" - konstutställning på Wij trädgårdar

0