Trädgårdsministern: Njut av trädgården

Trädgårdsministern: Njut av trädgården

Äntligen tillbaka efter sommaruppehållet och Den här gången berättar jag om vad jag pysslar med under sommaren. Tipsar även om några ätbara blommor. (Detta är en repris från v.32 2020)


Nu är vi mitt i den fina sommaren och vad passar väl bättre än att berätta lite om vad jag pysslar med under vår finaste årstid. I skrivande stund sitter jag och planerar inför öppnings premiären av trädgården söndag den 2 augusti. Vet inte om det kommer några besökare, men hoppas. Vill gärna dela med mig

av min kunskap och inspirera andra till att börja odla. De som vill göra ett besök eller ställa frågor och få tips eller råd är varmt välkomna att besöka mig under sommaren.

Trädgårdsministerns trädgård vecka 32, 2020. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet



För mig är det viktigt att njuta så mycket det bara går och bryr mig inte om att rensa ogräs. De få dagar som vi är lediga ska njutas med rekreation,

återhämtning och inga måsten. Man måste få unna sig att vara lat. För vem vill rensa rabatter och måla huset?


Jag är däremot väldigt kreativt sinnad och vill inte sitta för långa stunder så när jag är ledig funderar jag på dagens göromål över ett par koppar kaffe, sedan hugger jag tag i det som känns roligast. Man har bara ett liv och jag tror heller inte att någon överhuvudtaget kommer på sin sista dag säga: jag önskar att jag hade städat mer. 



Så här kan en ledig dag se ut för mig: kakla en bordskiva till ett gammalt symaskinsunderrede, stamma upp en syren, bygga ett växttorn, åka en roadtrip

och kika på trädgårdar, måla skyltar, skissa på nya projekt i trädgården, samla fröer, plocka buketter, baka en fantastiskt god morotskaka på egna morötter.


Fotografera och göra olika arrangemang är en annan stor del av min lediga tid. Är verkligen ingen fotograf men tar bilder för att minnas och för att planera inför nästa år. Det är också väldigt härligt att titta på fina sommarbilder när vintern är som kallast. 

Jag har ingen semester detta år, men får några dagar här och där. Och då latar jag mig. Med att plocka buketter, strosa i trädgården, äta goda middagar med familjen och bara mysa. Ni som läst mina artiklar tidigare vet att jag älskar att bjuda på middag och att duka fint. Därför tänkte jag också passa på att tipsa om vilka blommor man kan dekorera sallader och tallrikar med. De gånger jag gjort så har gästerna häpnat över hur vackert det blir och hur gott det faktiskt smakar.

Jag brukar lägga sallatsblad underst på tallriken och dekorera med lösa blommor i blandade färger. Väljer man dessutom en tallrik i knallig färg blir det hela väldigt festligt och inbjudande. Kika gärna på mitt Instagram konto @tradgardsministern för mer inspiration.

Text: Linda Hellström

Foto: Henrik Westberg

Blommor, sommaren 2020. Foto: Henrik Westberg, Kuxabladet





Mer trädgård på Kuxa.se


Fler artiklar på Kuxa.se

Sjöbacken - en historisk överblick

Sjöbacken - en historisk överblick

Sommar-recept: Kokosglass, Iskaffe, och fler svalkande godheter

Sommar-recept: Kokosglass, Iskaffe, och fler svalkande godheter

0