Ica Ugglebo rustar för framtiden – En uppfräschning inomhus är genomförd

Ica Ugglebo rustar för framtiden – En uppfräschning inomhus är genomförd

Ica Supermarket Ugglebo framtidssäkrar sin plats i Ockelbo centrum med en genomgående upprustning både på in- och utsida. Nu är det mesta inuti butiken klart, vi träffar Fredrik Holm som berättar mer om arbetet.
– Vi som jobbar här tycker det blev väldigt fint och även kunderna har reagerat positivt. Lite finlir återstår fortfarande, men det är nära nog klart nu.

I garaget har pelare och väggar spacklats och målats

Fredrik berättar att de kikat på butiker som genomfört en liknande uppfräschning och beslutade att det blivit dags att genomföra arbetet.

– Butiksprofil heter firman som har jobbat med oss på detta projekt. En del av det arbetet var att rusta uppgången från garaget, vilket vi då insåg att det var hög tid att ta tag i också.

– Garaget har målats av Lennys färg. Med garaget har vi varit lite hemmablinda tror jag, men det har gjorts många andra investeringar i butiken som gjort att det dröjt. Många besökare har noterat och uppskattat den uppfräschningen.

Den grå färgen har genomgående använts i butiken. Svarta paneler med metallinslag är också nytt.

– Nu då hela butiken fått ett lyft ser jag en massa nya saker att tag i, säger Fredrik med ett leende.

Butikskänslan har förändrats och Fredrik tycker att du nu känns lite som att komma in i någons vardagsrum. Vi tar tillsammans en rundtur och Fredrik visar de nya svarta panelerna med metallinslag, väggarna som målats ljusgrå från det tidigare vita.

– Det känns som en helt annan värme här nu. Vi måste ta hand om byggnaden, Ica ska ligga i centrum även i framtiden och dra folk – skulle vi inte ligga centralt tror jag att många andra handlare skulle få det tufft.

Julen närmar sig vilket redan märks inne i butiken, där hyllorna i specialsortimentet redan börjat fylls upp med julsortimentet. Butiken tar ett stort ansvar för julstämningen i hela centrum.

– För tredje året irad betalar vi för ljudtekniken, där det spelas musik och juljinglar. En kostnad på 8000 kronor. 

– Vi har även sponsrat de andra butikerna i centrum med pumpor till Halloween och till julmarknaden kommer vi hjälpa till med marschaller.  

I butiksentrén har det uppförts nya skärmar som kommer visa information, dagens lunch och en del bilder från föreningslivet i Ockelbo – som Ica Ugglebo sponsrar både ofta och mycket. 

Rickard Helperin, HiO Energi och fastighetsservice, tillsammans med Johan Beijer och Henrik Westberg, Kuxabladet. Installation av monitorer genomförd. Den mörkbruna träpanelen i bakgrunden finns som inslag i hela butiken.

– Rickard Helperin, HiO Energi och fastighetsservice har hjälpt oss med planering och montering. Tekniken har Kuxabladet hjälpt oss med och de kommer även löpande förse skärmarna med fotografiskt innehåll. 

Fredrik berättar att vissa kunder efterfrågat en caféyta i butiken, något de inte kommer investera i.

– Fram till nyligen fanns tre caféer i Ockelbo centrum, nu finns det plötsligt inget då ett stängt och de övriga två har tillfälligt stängt.

– Men det finns ingen anledning för oss att ge oss in på det. Närliggande Sjöbacken har också fika till försäljning.

Som Kuxabladet tidigare skrivit om finns även en exeriör rust av butiken planerad. Taket ska bytas, parkeringsområdet utökas och tegelväggarna skulle putsas, men det arbetet kommer bli större.

– Att bara putsa skulle inte hålla i många år, teglet är utdömt. Det ska tas ner och vi gör därefter en puts av fasaden.

Framtidssäkringen står i centrum för Ica Ugglebo och Kuxabladet fortsätter följa utvecklingen.

Bland lera, regn och trasiga traktorer

Bland lera, regn och trasiga traktorer

Fotstugan – firar treårs jubileum

Fotstugan – firar treårs jubileum

0