Basketens dag 2023

Basketens dag 2023

Söndagen den 23 april var det avslutning för Ockelbo basket i Kuxahallen. Som vanligt skedde detta under namnet Basketens dag och föreningens alla lag välkomnades till hallen för lagtävlingar och internmatcher.

Bild från den avslutande internmatchen
FOTO: Johan Beijer

Alla föreningens lag delade upp sina grupper i jämbördiga lag och spelade match i svarta och vita linnen. Efter ett lag spelat klart tog nästa lag vid och byggde vidare på den befintliga ställningen mellan lag vitt och lag svart. Allt som allt blev det sju matcher, ungdomslagen spelade internmatcher och seniorlagen på herr- och damsidan blandades upp med spelare från de äldsta juniorlagen. Efter att allt från sexåringar till seniorer spelat klart stod det 168-168 på tavlan – publiken var väldigt engagerad kring resultatet hela vägen in i mål.
Vid oavgjort resultat bestämdes att matchen skulle avgöras i så kallad sudden death, sista målet vinner. Nytt uppkast följde och båda lagen hade ett avslut som missades innan Max Lundström tilldelades två straffkast och kunde avgöra till lag svarts favör.

Mix 2015/16 gänget tackar varandra för en god match. FOTO: Anna Stark

I halvtid av maratonmatchen genomfördes diverse lagtävlingar och på slutet av dagen blev det prisutdelning där alla spelare fick en Ockelbo basket t-shirt och fika, Mattes bröd sponsrade med bullar. Ledare och funktionärer tackades för säsongen och även Ockelbo supporterklubb som under säsongen startats av ungdomar fick ett särskilt tack.

Ockelbo supporterklubb hade sin egna ståplatsläktare på Kuxahallen under kvartsfinalen mot Eskilstuna. FOTO: Henrik Westberg

Det blev en lång, rolig och intensiv dag för domare och sekretariatet FOTO: Johan Beijer

På läktarna var det gott om föräldrar, syskon och vänner, de flesta spelarna gjorde en heldag i hallen. Att maratonmatchen blev så jämn gjorde att många aktivt hejade på sina färger under de sena matcherna – vi kan lugnt säga att barnen födda 2015-16 ibland tappade fokus från basketspelande då det hejades på som mest.

Nu tar basketen paus från all tävlingsaktivitet en tid framöver.

Foto: Anna Stark

Foto: Anna Stark

Foto: Anna Stark

Foto: Anna Stark

Inga lamm - men däremot kycklingar och odlingslycka

Inga lamm - men däremot kycklingar och odlingslycka

Åmot kan tvingas genomgå en stor förändring - dammarna kan komma att avlägsnas

Åmot kan tvingas genomgå en stor förändring - dammarna kan komma att avlägsnas

0