ICA Ugglebo - om den planerade upprustningen och fler parkeringsplatser

ICA Ugglebo - om den planerade upprustningen och fler parkeringsplatser

Under nästa år kommer Ica Supermarket i Ockelbo att kunna erbjuda fler och bättre parkeringsplatser. Det är en av många kommande åtgärder i och kring den lokala butiken som kommer ske i en nära framtid.

– Vi framtidssäkrar platsen för de närmaste 20-30 åren, säger Fredrik Holm, vd Ica Ugglebo. 

 Genom ett avtal med Ibis fastigheter kommer mer mark finnas att tillgå på baksidan av lokalerna, där in och utfarten till parkeringsgaraget finns.

– Idag finns snedställda fickor på platsen som vi kommer kunna göra raka. 

– Vi kommer även riva den lilla “kojan” invid garageinfarten, vilken innehåller ett kylaggregat som inte längre används. Det skapar ytterligare två parkeringsrutor.




Allt som allt blir det elva nya parkeringsplatser. Samtidigt som muren flyttas kommer vi även tillsammans med Ibis fastigheter se över hur bullernivån kan minskas för deras hyresgäster, till exempel med ett bullerplank eller liknande.

– Bygglov och projektering för detta arbete görs nu, men det kommer inte kunna ske förrän under 2024.

Även parkeringsgaraget får en uppfräschning, med målning och allmän rust. In- och utfarterna breddas och nya garageportar kommer installeras.

– Sen kommer vi även rusta i utrymmen kring hiss och trappan upp från garaget till butiken. Samt hela kundéntren egentligen.

I huvudentrén, där kundvagnarna finns, planerar Ica att uppföra en informationsskärm för egen reklam och liknande.

– Väggarna i dessa ytor kommer kläs med träpanel och målas. Beslutet togs nu i augusti och arbetet med detta hoppas vi kunna inleda så snart som möjligt.

Det kommer även ske en utvändig rust av fasaden med ny puts färg samt en allmän uppfräschning.

– Vad som sker först är inte klart, det ska samordnas och bli klart med bygglov för de olika insatserna. Det gäller att få ihop en bra planering.

Fredrik verkar glad och förväntansfull inför förändringarna, vilket säkerställer att butiken blir kvar i centrum en längre tid framöver.

– Vi har vägt alternativ. Men i grunden vill vi ligga centralt, något nybygge är inte aktuellt. Framtiden ligger i befintliga lokaler.

Bland andra tankar och idéer för framtida projekt finns planer för solpaneler på butikens tak.

– Det är något vi har kikat på. Men det är en stor investering och el-marknaden är osäker för tillfället.


Fredrik berättar också att taket inte är i behov av att bytas, något som bör göras i samband med en installation av solpaneler för att minimera framtida kostnader.

– Solpaneler ligger därmed på is tills vidare.

Laddplatser för elbilar är också något butiken överväger att installera.

– Önskemålet är snabbladdare, för att bli ett attraktivt alternativ för genomresande. Kanske två platser, inget är klart men vi tittar på det.


Senaste nytt på Kuxa.se

Kören Konvaljerna firar 40 år med en konsert

Kören Konvaljerna firar 40 år med en konsert

Fler deltagare på Återbrukskalaset

Fler deltagare på Återbrukskalaset

0