Ockelbo IF förlorade i premiären

Det blev en blöt och kylig hemmapremiär i division 4 fotbollen på fredagkvällen den 26 april.

Gästerna Stensätra dominerade bollinnehavet och lyckades även vinna rättvist med 2-0. Hos gästerna var det framförallt unge Sondre Ramstad som skapade oro i Ockelbo försvaret, det var heller inte överraskande att det var just han som fick stänka dit premiärmålet för sitt lag. Ett distinkt skott letade sig förbi Rasmus Blom i målet.

Stensätra fortsatte att vara laget som förde matchen och Ockelbo hade förtvivlat svårt att skapa något framåt. Gästerna skapade ett par fina chanser till innan halvleken var över. Direkt i inledningen av andra halvlek så kunde man ändå skönja en viss förbättring i beslutsfattande av hemmalaget. Lite distinktare i passningarna med lite fler hotande löpningar. Men det blev en kortvarig stund av hopp, efter fem minuter så skapade Stensätra sin första hörna och oturligt nog var en Ockelbospelare sist på bollen och 0-2 var ett faktum. Blytungt mål, då det ändå hade känts som att hemmalaget hade fått en bra start på halvleken.

Målet gav Stensätra energi naturligtvis och den ständigt på språng, Ramstad var nära att utöka några minuter senare men Blom kunde avvärja. I den 64:e minuten trodde de flesta på IP att Ockelbo ändå hade skapat liv i matchen då Ali Reza, direkt på hörna slog bollen i nät. Men domaren hade då hittat en ojust handling av Ockelbospelare i straffområdet och målet dömdes bort. Och bara minuten efter så drogs rullgardinen ner ordentligt för hemmalaget då Alexander Lindberg drog på sig ett rött kort i en situation. Ner på 10 man och uppförsbacke.

Det finns inte mycket att säga om slutresultatet, Stensätra var bättre i den här matchen. Vassa omställningar och med ett stort lugn i sitt spel. Ockelbo fick inte det alls att stämma framåt, de gör en helt ok match men blir för uddlösa när det kommer till offensiven.