Boktips - för barn och ungdomar

Boktips - för barn och ungdomar

David Svensson, Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek tipsar om bra läsning för- och tillsammans med barn och ungdomar.


Surhörningen

Sarah McIntyre

(3 år)

En härligt färgsprakande bilderbok om Enhörningen som försöker skriva en berättelse. Han vet inte riktigt vad han vill skriva om men tänker att det ska bli ”världens mest fantastiska historia”. Men som alla vet som har försökt skriva en berättelse så är det inte alltid så lätt att hitta på något bra.

Enhörningen väntar och väntar på att inspirationen ska komma. Men istället kommer hans kompisar Narvalen, Sjöjungfrun och Maneten på besök och de blir väldigt intresserade när de hör att Enhörningen är upptagen med att skriva ”världens mest fantastiska historia”. De anser alla tre att berättelsen borde handla om dem. Enhörningen tycker att deras förslag är dumma och börjar skrika åt dem som en riktig Surhörning. Det verkar inte helt nyttigt för nerverna att försöka vara författare.


Skärmklipp 2020-04-23 11.05.26.png

När prinsessor går på äventyr

Per Gustavsson

(3 år)

Spännande och roligt när den busiga prinsessan har en stor träff med andra prinsessor från hela världen. Men vad ska alla prinsessor hitta på tillsammans? Jo, de ger sig ut på äventyr till den superfarliga drakens håla. Men för att komma dit måste de ta sig över en bred flod, gå genom en mörk snårskog, korsa ett stort hav och klättra upp för ett högt berg. 

Efter många strapatser kommer de äntligen fram. Men vad ska draken säga när de kommer till hans håla objudna?


Alla tre får plåster

Maria Nilsson Thore

(3 år)

Böckerna om ”Alla tre” handlar om kompisarna Ester, Idde och Valle som går på förskolan Ärtan tillsammans. I den här boken så är det plåster som står i centrum. Det börjar med att Valle visar upp

sitt stora plåster som han har på benet. De två andra blir väldigt imponerade och avundsjuka. De vill ju också ha plåster. Ester vet precis var plåsterlådan på förskolan finns. Hon klättrar upp på en pall och tar ner den. Snart är de alla tre i farten med att sätta på sig färgglada plåster över hela kroppen trots att de inte ens blöder litegrann. Nu är alla plåster slut men vad ska fröken säga? Som tur är blir hon inte arg utan låter de tre kompisarna hitta på historier om alla hemska olyckor de har varit med om för att behöva så många plåster.



Skärmklipp 2020-03-10 11.55.43.png

Besök

Ockelbo Folkbiblioteks hemsida



Du hittar Ockelbo Folkbibliotek här!

 
Intressesfären: Den bortglömda cd-skivan

Intressesfären: Den bortglömda cd-skivan

Ockelbo IF informerar

Ockelbo IF informerar

0