Läsning för barn och ungdom - Ockelbo Folkbibliotek

Läsning för barn och ungdom - Ockelbo Folkbibliotek

David Svensson, Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek tipsar om bra läsning för- och tillsammans med barn och ungdomar.


Detektivmysteriet (LasseMajasDetektivbyrå)

Martin Widmark

6-9 år

“LasseMajas Detektivbyrå” handlar om Lasse och Maja som löser mysterier i den lilla staden Valleby. Det är alltid kluriga mysterier och ofta med en oväntad tvist på slutet.

I den här nya boken så ska de lösa fallet med en värdefull tavla som stjäls från Valleby museum. Det är någon som har brutit sig in genom ett fönster och tagit tavlan. Men den här gången får Lasse och Maja oväntad hjälp från en annan detektiv. Han kallar sig för Torkel Nööt och dyker plötsligt upp från ingenstans när de undersöker inbrottet på muséet. Torkel Nööt visar sig vara en väldigt skicklig detektiv och löser fallet hur lätt som helst. Alla spår pekar på att det är Dino Panini som arbetar på caféet som är den skyldige och Torkel Nööt hittar den försvunna tavlan på caféets baksida. Alla hyllar Torkel Nööt som dagens stora hjälte men Lasse och Maja är misstänksamma; löste inte Torkel fallet lite väl enkelt?


UppfinnarJohanna & Huttan

Ann-Christine Magnusson

3-6 år

UppfinnarJohanna är en tjej som är jättebra på att uppfinna saker och i den här boken får hon ett spännande uppdrag. Hon får besök av sin kompis Stanley som känner sig ensam och skulle vilja ha ett roligt husdjur att leka med.

Men kan man verkligen uppfinna ett husdjur? Ja, visst kan man väl det, tänker UppfinnarJohanna och skrider till verket. Efter att ha skruvat och fixat ett tag så är hon klar och visar stolt upp det nya husdjuret för Stanley. Hon kallar husdjuret för ”Huttan” för det är lite hund, lite tupp, lite katt och lite anka.


Ovanliga yrken

Joel Berglund

6-9 år

Intressant bok för alla som funderar över vad man skulle vilja jobba med när man blir vuxen.

I den här boken så får vi lära oss om ovanliga yrken. Yrken som man kanske inte ens har tänkt på att man kan ha. En tjej som heter Fanny berättar om hur det är att arbeta som vildmarksguide, hon tar med sig turister ut i vildmarken och lär dem att klara sig i naturen och ser till att de inte gå vilse. Vi får också bland andra träffa Dragan som är hundcoach, Emelie som är helikopterpilot och Shukri som är djuphavsdykare.


Skärmklipp 2020-03-10 11.55.43.png

Besök

Ockelbo Folkbiblioteks hemsida



Du hittar Ockelbo Folkbibliotek här!

 
Norrham kvar i division 2

Norrham kvar i division 2

Krukodling  och beskärning - Höstinspiration från Trädgårdsministern.

Krukodling och beskärning - Höstinspiration från Trädgårdsministern.

0