Ny coach klar för Ockelbo basket

Ny coach klar för Ockelbo basket

FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB


Johan Persson tar över som headcoach för Ockelbo baskets herrlag i Superettan nästa säsong. Han efterträder Jocke Linder och Håkan Löfstrand som varit ansvariga sedan omstarten av seniorsatsningen.
– Detta är bästa lösningen man kunde önska. Jag har inte varit inblandad i rekryteringen, det har Jocke och Håkan skött. Men att hitta en lösning lokalt känns jättebra, berättar Patrik Fliesberg, ordförande i Ockelbo basket.
– Att vi kan locka en så meriterad coach som Johan, som känt sig färdig med klubbasketen, det gör att åtminstone jag sträcker på ryggen. Johan säger att han känner att han helt enkelt inte kan låta bli.

En titt på Johan Perssons meritlista gör att man förstår att Patrik och föreningen är nöjda. Eller vad sägs om det här axplocket ur hans CV:
• 2005-2013 Coach och sportchef Järfälla Basket, Basketettan, Basketligan Dam
•2013-2014 Coach Bk Järva, Basketettan
• 2014-2015 Coach 08 Stockholm, Basketligan Dam
• 2015-2016 Coach Sallén Basket, Basketligan Dam
• 2014-2019 Ungdomslandslag DU18, DU16, DU15
• 2017-2020 Regionansvarig Stockholm Syd
• Regioncoach
• DLT-coach
• Steg 4 Elittränare

– Johans kompetens och djupa kunnande kommer ge avtryck inom hela föreningen. Det är inte bara herrlaget som kommer kunna dra nytta av honom.

Johan Persson berättar om sin bakgrund inom basketen som inleddes i BK Järva, en ungdomssatsning som avrundades i och med värnplikten. Sen blev det spel i division 2 nivå. Men han bor redan i Åmot, 20 minuter ifrån Kuxahallen i Ockelbo. Hur kommer det sig?
– Jag och sambon valde att fly storstadspressen för fyra år sedan. Från storstan till en ort med 300-400 invånare… Skönt, vi älskar det! Det finns inga som helst planer att flytta.
Även om Johan numera bor i Åmot så är hans första intryck av Ockelbo från betydligt längre tillbaka.
–Mitt första basketläger var faktiskt i Ockelbo. Vi bodde på Perslundaskolan. Jag var tio år och vi fick gå själva till Kuxahallen och till Sjöbacken för att bada. Vilket kändes väldigt coolt då... Men idag när man ser allt igen inser man att det ju bara ett stenkast bort, skrattar Johan. 

Pressmeddelande från Ockelbo Basket:
Ockelbo Basket har snabbt marscherat igenom seriesystemet efter omstarten och till kommande säsong skall herrlaget spela i Superettan, landets näst högsta nationella serie. I samband med avancemanget informerade coacherna Jocke Linder och Håkan Löfstrand att det var dags för dem att lämna över ansvaret för laget till en ny kraft. Ockelbo Basket kan med stolthet idag presentera Johan Persson som lagets nya head coach. Johan, 41 år gammal och bördig från Stockholm, är en mycket rutinerad herre med erfarenheter både i rollerna som landslagscoach, head coach i förbundsserier såväl som sportchef.

SOMMARTRÄNING - krönika om träning och hälsa

SOMMARTRÄNING - krönika om träning och hälsa

Intressesfären - De bästa och sämsta Jokrarna?

Intressesfären - De bästa och sämsta Jokrarna?

0