Camilla på kiosken rockar varje fredag

Camilla på kiosken rockar varje fredag

Foto: Tim Hüfner, unsplash


Om du går in på Camillas Spel och Kiosk i Ockelbo en fredag då ska du inte bli förskräckt. Det kan hända att du möts av ett spökansikte eller någon rocklegend. Men det är Camilla Backhouse som fortsätter sitt koncept: Rockfredag. 

Hon har varit utklädd till Angus Young, Ozzy Osbourne, översteprästen i Ghost, Dee Snyder i Twisted Sister, och hur många andra storheter som helst inom rocken. Denna fredag är hon utklädd till Alice Cooper. 

– Det är en favorit i repris, säger Camilla. Men det är en god anledning, Alice Cooper fyllde 73 år igår, (torsdag den 4 februari). 

Hennes utklädnader hamnar på kioskens instagram och har följare från hela världen. Bland annat Sweden Rock Magazine vars redaktion gillar hennes alster. 

 
 

– Det var så jag fick tag i boken ”Hårdrock” som du recenserat. Simon Lundh, författaren kontaktade mig via instagram där, men jag är inte någon teknisk stjärna så det tog ett tag innan jag såg det. Men nu har jag boken i butiken.

Bästa banden? 

– Saxon, sedan unga år. Pantera. Men sen är jag allätare också och lyssnar på allt! Jag lyssnar mycket på enskilda låtar, sådär.  Men Painkiller-plattan av Judas Priest, den finns det nog inte en enda dålig låt på. 

 
 


Konserter Camillas mamma, Ulla Larsson varit på: 

  • Alice Cooper - på Storsjöyran. 

  • Patti Smith

  • Ian Hunter från Mot the Hoople på Grönan. 

  • Volbeat (tillsammans med Camilla)

Vilket är ditt favoritkonsertminne? - skriv gärna och berätta till redaktion@kuxabladet.se


Bokrecension: Hårdrock  - allt om banden, konserterna och myterna

Bokrecension: Hårdrock - allt om banden, konserterna och myterna

Krönika: Det omärkta blandbandet

Krönika: Det omärkta blandbandet

0