Superbockarna Bruse och en till bok...

Boktips till barn och unga av David Svensson, Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek.


Super-bockarna Bruse (Flippade sagor)

Sean Tulien

6-9 år

I den klassiska sagan om bockarna Bruse så ska de tre bockarna gå över en bro för att komma till en äng med smaskigt gräs. Men under bron lurar ett hungrigt troll som vill äta upp dem. Hur ska de kunna komma förbi trollet!? Den här flippade sagan handlar också om bockarna Bruse men i stället för att gå över en bro så ska de ta sig igenom ett spännande dataspel där trollet är slutbossen som de ska besegra.

Det börjar med att bockarna på väg till ängen får syn på tre mystiska svampar. Och hungriga som de är kan de inte låta bli att äta upp svamparna. Det är då det händer. Plötsligt är de utanför ett stort slott och de har blivit förvandlade. Stora bocken har blivit en väldig krigare med svällande muskler.

Mellanstora bocken har blivit en ninja. Och den lilla bocken har blivit en trollkarl. Nu börjar dataspelet. Super-bockarna Bruse måste ta sig igenom det otäcka slottet och besegra trollet som väntar längst därinne.



Världens sämsta barnvakt

Anna Hansson

6-9 år

När Sanna kommer hem från skolan på fredagen så får hon en överraskning. Hennes mamma har

bestämt att Sanna ska sitta barnvakt åt den busiga fyraåringen Lovisa. Först vill inte Sanna sitta barnvakt för hon hade sett fram emot att få ha huset helt för sig själv. Hennes föräldrar ska på kalas och hon hade tänkt mysa till det med teve och godis. Men så får hon veta att hon ska få betalt och då ändrar hon sig. För 500kr kan hon ju köpa den där mikrofonen hon velat ha så länge.

Men att vara barnvakt visar sig vara svårare än Sanna hade trott. Lovisa är nämligen inte intresserad av att mysa framför teven. Hon vill mycket hellre hoppa i soffan. Och såklart så ramlar hon och slå pannan i bordet och får ett blåmärke. Vad ska Sanna nu göra? Kanske kan hon sminka över blåmärket? Lovisa vill ha grönt läppstift också. Det fixar Sanna med karamellfärg. Nu kan det väl inte bli så mycket värre, tänker Sanna. Men så råkar hon somna på soffan när de ser på film. Vad ska Lovisa hitta på för bus nu?



Ockelbo Folkbiblioteks hemsida



Du hittar Ockelbo Folkbibliotek här!