Fansen bidrar till värvning

Fansen bidrar till värvning

Foto: Johan Beijer


Ockelbo basket har haft skadeproblem och är i ett kritiskt läge av säsongen, där man försöker nå slutspel. Ekonomin har i och med pandemin inte varit i linje med hur det brukar se ut, föreningen bestämde sig för att försöka få ihop en budget för en importvärvning, tillsammans med sina supportrar.
– Idén kom upp i styrelsen, Södertälje Kings hade fått ihop en hel del i en liknande kampanj. Vi beslutade oss för att prova vi också, berättar Håkan Löfstrand som är assisterande tränare för herrlaget. 

Gensvaret blev enormt stort och supportrarna lyckades samla ihop hela 25216 kronor. Fansens värvning resulterade i att Tope Arikawe kunde skriva på för Ockelbo basket. Tope kommer urpsrungligen från Nigeria och mäter 203 cm. Tope spelade collegebasket i USA vid University of North Texas och har tidigare erfarenhet av svensk basket från klubbar som bland annat Luleå, Trelleborg och senast Köping.
– På grund av en del byråkrati blir Tope tyvärr inte spelklar till helgens viktiga match mot Norrort, berättar Håkan. Så nu hoppas vi på storpublik och gott stöd från publiken på lördag.

Övergångsreglerna gör att spelare måste stå över två matcher då man byter klubb.

– Att hitta en spelare av Topes kaliber och storlek är i stort sett omöjligt i det här skedet av säsongen. Vi är mycket nöjda med att få hit honom, berättar Håkan.

– På träningarna har vi verkligen haft bra energi och med Tope i laget får vi fler möjligheter.

Lagets andre långe center Max Lundström har för närvarande handlederna i gips, men kommer förhoppningsvis vara tillbaka på planen om ett par veckor.
– Kom till Kuxahallen på lördag och heja fram grabbarna i den viktiga matchen mot Norrort, vädjar Håkan.

Alltid barnbokstips i Kuxabladet

Alltid barnbokstips i Kuxabladet

Jubileumsvasan - Björn är uttagen

Jubileumsvasan - Björn är uttagen

0