Camillas Spel och Kiosk - kiosken i centrum

Camillas Spel och Kiosk - kiosken i centrum

Camilla Backhouse har precis kommit från Atlas rocken i Gävle, då vi slår oss ner. Hon driver Camilas spel och kiosk, Ockelbo centrums enda kiosk numera. Rock- och metal-musiken är något som ligger henne varmt om hjärtat. Något som inte minst visar sig på kioskens instagram-konto där Camilla nu kört Rock n roll-fredag och klätt ut sig till artister i nära nog tre års tid. 

– Men till slut tog det slut på rockrävar, så det fick bli både Pippi Långstrump och nu senast Medusa från den Grekiska mytologin, berättar Camilla. 

– Fast Pippi är ju jäkligt rock n roll i och för sig. 

Men Camillas Spel och Kiosk är mycket mer än bara rock n roll på fredagarna. I och med att hon blev ensam kiosk i byn har det kommit många nya kunder till butiken. 



– Men ”har du spel och lotto” utbrister de fast det funnits i den här kiosken långt innan jag själv tog över verksamheten. Men det är kul att de hittar hit! 


Många kunder är också glatt förvånade över det digra utbudet av inrednings- och presentartiklar som Camilla har i sitt utbud. 


– Jag har satsat stort på det utbudet och blir jag uttråkad försöker jag hitta nya produkter till butiken, och då blir jag taggad igen. Jag har massor av idéer. 


– Jag har produkter för alla årets högtider, som nu har jag presenter till studenten, sedan fyller jag på med midsommar-sakerna. 

Det går bra för Camilla och kiosken, men i september 2021 var det dags att operera knäet, något som Camilla dragit ut på länge. 

– Läkaren sa ifrån och jag gick på kryckor… Då var jag borta två månader från kiosken. 


En välfylld kiosk.

Två månader innan operationen och sedan upp till ett halvår med vila och rehab efter operationen blev det.

– Utan min mamma Ulla hade det inte gått, hon är världens bästa mamma och hon har drivit kiosken under frånvaron. Min man har också ryckt in ibland. 

– Jag har varit här på besök i butiken ibland, haft samtal med leverantörer och gjort det jag kunnat hemifrån. 


– But now I’m back! Men nu försöker jag gå hem tidigare ibland, det tar på krafterna att stå en heldag i kiosken. Och jag sköter min rehab själv, tre gånger i veckan. 


Camilla har inte brist på idéer och hon har många olika planer inför framtiden. 

– Men det är oroligt med ekonomin nu och vi märker det på alla plan. Frakten, produkterna, drivmedel, ja allt blir dyrare. Jag försöker att undvika att höja priserna in i det längsta. 


Precis innan intervjun satt Camilla med beställningarna till sommarmarknaden. 

– Det gäller att tänka på produkter som fungerar både inne i butiken och utomhus. Det blir olika förvaringsburkar i plåt, i retro-stil. Och godis… Kommer ni ihåg nickel? Det blir lite sånt godis, äldre märken med nostalgi. 

– Och självklart har jag glass till sommaren! Det är en ny sort som jag tagit in där kunden tar sin smak i frysen och sedan går till mig, så gör jag den till en krämig mjukglass i maskinen. Den har blivit jättepopulär. 


Alla är välkomna till kiosken i Ockelbo centrum, men om du går dit på en fredag bli inte förskräckt om det står någon gammal avdankad rockstjärna bakom disken.


Fler nyheter på Kuxa.se

Enkel träning - när katastrofen inträffar

Enkel träning - när katastrofen inträffar

Wilma trivs på trädgårdsutbildningen

Wilma trivs på trädgårdsutbildningen

0