Ena halvan av Kuxabladet släpper musik

Ena halvan av Kuxabladet släpper musik

Daniel Bergroth och Henrik Westberg är Lazertown. Foto: Johan Beijer, Kuxabladet

Henrik Westberg, ena halvan av Kuxabladet, har också ett sidoprojekt i musikduon Lazertown. Duon som också består av musikern Daniel Bergroth har i dagarna släppt en ny EP med namnet Cabin.


Daniel Bergroth är från början hemmahörande i Ockelbo men har sedan 15 år tillbaka levt och verkat som musiker i Göteborg. Lazertown började med att Daniel hade gjort ett antal synthlåtar och sökte upp Henrik för att göra omslaget.

– Men Henrik är ju inte bara illustratör utan han jobbar ju också med musikproduktion, så det som började som ett uppdrag att göra ett omslag slutade med att Henrik även putsade på låtarna och gjorde vissa tillägg, berättar Daniel.

– Det första projektet hette Retro Future och snart satte vi igång med skivan Retro Future Part 2, där vi samarbetade mer från grunden, säger Henrik.



Nya EPn Cabin, hur kan ni beskriva den?

– Det är resultatet av 1 år av låtskrivande och producerande där vi egentligen hade siktet på att göra en fullängdsskiva, säger Daniel.

– Egentligen kan man säga att de här fyra låtarna var de som stod ut och inte passade in på den kommande skivan. Men de var för bra för att inte släppa, säger Henrik.

Omslaget till Cabin, illustrerad av Henrik Westberg



Cabin består av fyra spår, kan ni beskriva låtarna?

– För det första måste vi tacka alla som redan nu lyssnat, vi börjar närma oss 500 streams på bara någon dag och det är väldigt roligt att se och höra responsen, säger Henrik.

– Cabin, titelspåret är en lugn lowfi-aktig låt. Titeln kommer från att jag var uppe i stugan i somras och på något sätt påminner den väl om lugnet där.

– Cabin och Summers day hör ihop på så vis att Daniel lade ner ett trumkomp som vi använde till båda låtarna. Summers day gjorde vi en dag under sommaren. Oftast jobbar vi ju över internet med 65 mil mellan oss, men det blir ett annat flow och tänk när vi båda är i studion tillsammans, säger Henrik.

– I Gears använde du många av dina hårdvarusynthar Henrik, frågar Daniel.

– Det stämmer! Jag kopplade in allt och den låten blev resultetat, haha. Och den sista låten vi har kvar att nämna är Heavy Rain. Det är från början en renodlad pianolåt av Daniel.

– Ja, jag skriver gärna lugna pianolåtar och har gjort två skivor med den typen av låtar. Det är en helt annan process än att göra synth och elektronisk musik i en duo.

– Till Heavy Rain lade jag sedan till trummor och synthpartier. Det svåra var att få allting att limma, men jag tror jag lyckades få ihop det till en helhet, säger Henrik.




Mer på Kuxa.se

Ockelbo Kycklings framtid

Ockelbo Kycklings framtid

Boktips för unga: Bondgård, sommarjobb och skola

Boktips för unga: Bondgård, sommarjobb och skola

0