Fotbollens dag - Djurgårdens IF på besök i Bergby

Fotbollens dag - Djurgårdens IF på besök i Bergby

FOTO: Henrik Westberg, Kuxagruppen AB

Det blev en strålande dag vid Vifors IP i Bergby när Hamrångebygdens All stars tog emot Djurgårdens veteranlag. Med nära 1000 åskådare på plats var det bäddat för folkfest under en dag som föregicks av ungdomsmatcher.

Det erbjöds även, bland annat, möjlighet till att ta en helikoptertur, besöka hoppborgen och avnjuta nygrillade hamburgare.

– Djurgården ville ha ett evenemang att komma till och det blev till slut Fotbollens dag, berättar Magnus Risberg, en av arrangörerna bakom fotbollens dag.

FOTO: Henrik Westberg, Kuxagruppen AB

FOTO: Henrik Westberg, KUXAGRUPPEN AB

Idén föddes i april då flicklaget mötte Djurgården i en träningsmatch och Norrham ville bjuda in till returmatch på hemmaplan. Till slut kunde inte Djurgårdens ungdomslag komma på grund av ett späckat schema, men veteranlaget ställde gärna upp. Det var ett profilstarkt Djurgården som kom till Vifors med många kända namna från guldåren tidiga -00 talet. Hamrångebygdens allstars hade också en hel del allsvensk talang ombord.


– Alla vi kontaktade som tidigare spelat i Gefle IF ville vara med, det var en som var bortrest men alla andra kom, berättar Magnus.

Matchen då?

Djurgården tog kommandot direkt och bjöd på ett fint kortpassningsspel och mycket bollinnehav. Hemmalaget stod emot bra inledningsvis men hade svårt att få till något eget spel. Speakern Niclas Bornegrim bjöd på många anekdoter vilket bidrog till god stämning bland publiken. Bland annat historien om hur Hasse ”Siken” Berggren en tid spelade hockey och enligt legenden fick med sig ett grishuvud i hockeytrunken på väg till bortamatch i Ockelbo. Detta varvades med med djupa känsloutrop som då ”Skvätten sköt över” och ”Ica med en dunderparad”. Men till slut kunde inte Roger ”Ica” Olsson i Hamrångebygdens mål stå emot längre och målen började trilla in. Luften gick ur hemmalaget helt efter Jones Kusi Asares 2-0 mål. Matchen spelades i 2x35 minuter och slutade 6–0 till gästerna. 

Djurgårdens mål: Johan Wallinder 2, Jones Kusi Asare, Samuel Wowoah, Johan Arneng, Niclas Rasck.

Men alla var ändå vinnare på fotbollens dag.

FOTO: Bosse Stark, Mediadaxen

FOTO: Bosse Stark, Mediadaxen

– Djurgården åker runt på evenemang som detta för att hjälpa föreningar dra in extra pengar, berättar Magnus.

– Det ger även spelarna i laget att träffas och ha kul tillsammans, detsamma gäller för hemmalaget också naturligtvis.

Dagen avslutades med bankett i Gävle där de flesta spelarna närvarade.

 – Vi fick mycket beröm för arrangemanget av Djurgårdens ledning, berättar Magnus.

Norrham som förening är nöjda med arrangemanget och det kan mycket väl bli mer i framtiden. Vad det blir får vi veta nästa år.


Hela Sverige ska leva - en utvecklingsplan för Åmot

Hela Sverige ska leva - en utvecklingsplan för Åmot

Pulled Beef - med lokala råvaror

Pulled Beef - med lokala råvaror

0