Inför toppmötet i basket - OBBK möter Uppsala Basket

Inför toppmötet i basket - OBBK möter Uppsala Basket

Edvin Jonsson. FOTO: Henrik Westberg,KUXAGRUPPEN AB

Den 25 januari har det blivit dags för toppmöte i basketettan. Uppsala hälsar på i Ockelbos vardagsrum, Kuxahallen, och har precis som Ockelbo basket med sig en nolla i förlustkolumnen. 

Någon måste ge med sig, för några oavgjorda resultat i basket finns inte. I Uppsala återfinns även den tidigare ligaspelaren för Ockelbo Rickard Eriksson, var så säker på  att han får ett varmt välkomnande av Ockelbopubliken inför matchen.

Uppsala har även anordnat en supporterbuss så stämningen i hallen lär vara på topp då även publiken kommer utmanas att överrösta de tillresta supportrarna.

Bortamötet lagen emellan äger rum redan den 29 januari, då avgår en motsvarande supporterbuss från Ockelbo för att stötta laget i den svåra bortamatchen. När krutröken lagt sig efter dessa två drabbningar får vi en bättre klarhet i vilket lag som egentligen är bäst. Biljetterna försvann i all hast, just nu jobbar klubben med att skaka fram en del platser till – vågar vi hoppas på 800 i publikhavet?

FOTO: Johan Beijer, KUXAGRUPPEN AB

Ockelbospelaren i vitt Erik Persson (t.v.) och Edvin Jonsson (t.h.) FOTO: JOhan Beijer, KUXAGRUPPEN AB.

Ockelbospelaren Erik Persson berättar för Kuxabladet att han har en bra känsla inför matchen och han tror att Ockelbo kommer stå som segrare. Det är till stor del en fråga om att sätta de öppna skotten – som laget är så bra på att skapa, menar Erik. Vi hoppas han har rätt i det och att nerverna hålls i schack. 

Ockelbo basket går för närvarande på högvarv, snart är det dags att arrangera en omgång i riksmästerskapet, för pojkar 15 helgen den 1-2 februari med tre tillresta lag. Det krävs mycket engagemang och ideella insatser för att få allt att gå ihop.

Ockelbo baskets ordförande, Patrik Fliesberg, berättar att föreningen under helgen vecka 3 anordnade det största regionlägret i Ockelbos historia.

Nästan 130 ungdomar födda -06 deltog tillsammans med ett tiotal ledare. Det är mycket logistik kring det, bland annat kan det nämnas att det gått åt nästan 1500 skivor Lingbolimpa!

Även herrmatcherna i basketettan kräver en rejäl insats. Vid förra hemmamatchen syntes ordföranden Patrik Fliesberg ute på planen arbetandes med att svabba upp svetten efter spelare som hamnat på golvet och kort därpå tog han en löpning till andra sidan hallen för att fixa en krånglande korg, inför fullsatta läktare. Det säljs fika vid två stationer och sekretariatet kräver sju personer, några ska spela musik och det är bara de synliga bitarna. Före match ställs stolar och bord i ordning samtidigt som domare och motståndare tas emot och ska guidas till sina respektive omklädningsrum. Det är underförstått att utan eldsjälar hade det inte gått att ha ett idrottslag på den nivån Ockelbo har i basketsverige.


Din hälsa - ett perspektiv på nyårslöften.

Din hälsa - ett perspektiv på nyårslöften.

Ockelbo kommuns servicebostad

Ockelbo kommuns servicebostad

0