Två kokböcker och tre julbarnböcker

Två kokböcker och tre julbarnböcker

Boktips till barn och unga (och vuxna denna gång) av David Svensson, Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek.


Magic Vegan – Julbord

Camilla Danilda & Barbara Kjellström

Den perfekta kokboken för dig som vill ha veganska rätter på julbordet. Här finns växtabaserade alternativ på alla julens klassiker, från silltallriken till dessertbordet.



Baka till jul

Fredrik Nylén

Vuxen

För dig som vill piffa upp julbaket med lite extra lyxiga recept. Här finns klassiker som saffransbröd, vörtbröd, ischoklad och kola men också intressanta alternativ som knäckdoftande äppelpaj eller varför inte marängtårta med apelsincurd och granatäpple.


Mamma Mu och Kråkans jul

Julia Wieslander & Sven Nordqvist

3-6 år

När Kråkan firar Jul gör han det på sitt eget sätt. Han slår in mängder med paket till sig själv för annars kommer han ju aldrig få några julklappar, tror han. Men sedan kan Kråkan inte hålla sig utan öppnar alla julklapparna innan julafton ens hunnit börja. Så tråkigt att det redan är över! Men kanske inte ändå, för det visar sig att Mamma Mu har en överraskning åt sin vän.


Julen kommer till Mumindalen

Alex Haridi, Cecilia Davidsson & Filippa Widlund

3-6 år

Muminfamiljen har aldrig firat jul. De sover nämligen alltid genom hela vintern precis som björnarna gör. Men den här vintern så blir de plötsligt väckta och får veta att något som kallas julen är på väg.

Men vad kan det vara för något? Och varför vill Julen att Muminfamiljen ska hugga ner en gran och laga massa mat? Men det är väl bäst att göra som Julen vill, tänker de, annars kanske den blir arg.


Jul i Valleby – Det stora strömavbrottet (Lassemajas detektivbyrå)

Martin Widmark & Helena Willis

6-9 år

Lasse och Maja vandrar runt i Valleby och önskar de andra invånarna en god jul. Och på vägen stöter de på massa små mysterier som ska lösas. Och du som läser boken får hjälpa till. Perfekt att syssla med i väntan på jultomten!


Ockelbo Folkbiblioteks hemsida



Du hittar Ockelbo Folkbibliotek här!

 
"Intresset ökar för historien" - Hembygdsföreningen 100 år

"Intresset ökar för historien" - Hembygdsföreningen 100 år

Enkel träning - ett föredöme för det nya året

Enkel träning - ett föredöme för det nya året

0