Boktips för unga: Häxor åker buss och fyra andra små boktips...

Boktips för unga: Häxor åker buss och fyra andra små boktips...

Boktips till barn och unga av David Svensson

- Barnbibliotekarie vid Ockelbo Folkbibliotek & Perslunda Skolbibliotek.


Häxor åker buss

Ebba Forslund & Mari Ahokoivu

3-6 år


Fartfyllt om en grupp stolliga häxor som vill ta en paus från sina kvastar för en dag och i stället åka buss. Boken innehåller många roliga rim om häxornas galna upptåg på bussen, och bilderna är sprudlande och färgglada. Häxorna har så roligt på bussen och vill aldrig gå av. Men det är inte Lika kul för den stackars busschauffören.



Lilla traktorn och vintern

Natalie Quintart &  Philippe Goossens

3-6 år

I den här mysiga boken så får vi träffa Lilla Traktorn och hans vänner på bondgården där de bor. Efter en varm sommar så är vintern på väg. Det tycker Lilla Traktorn är tråkigt. För hans kompis Katrin som är en gås måste resa bort till varmare länder. Och vad ska man göra när det är så kallt och mörkt hela tiden? Men det är kul med vintern, säger hans andra vänner. Man kan ha myskvällar då man berättar

sagor och när snön kommer kan man ha snöbollskrig och åka pulka. Till slut börjar faktiskt Lilla Traktorn också att gilla vintern.


Bebbe kan allt

Mervi Lindman

0-3 år

Pekbok om Bebbe som stolt visar upp allt hen kan. Och Bebbe kan väldigt mycket. Borsta tänderna, hoppa jättehögt och bygga med klossar. Hen kan också sjunga vackert för hunden och kamma dockans hår. Och med lite hjälp av Pappa kan Bebbe till och med flyga. Vilken superbebis!


Rosa på dagis

Barbro Lindgren & Eva Eriksson

3-6 år

Rosa är en hund, en bullterrier, som bor med sin tant i staden. Rosa har tråkigt på dagarna för det är vinter och finns inte så mycket att göra. Så hennes tant bestämmer att det är dags för Rosa att börja på hunddagis. Där får hon träffa en massa olika hundkompisar med olika personligheter. Men alla är snälla. Dumma hundar får inte vara på det här dagiset.


Vem är borta?

Stina Wirsén

0-3 år

Lilla Nallen och Stora Nallen handlar mat. Men så tappar Lilla Nallen bort Stora Nallen. Lilla Nallen är rädd. Affären är så stor och Stora Nallen är ingenstans. Vad ska Lilla Nallen göra?


Fler boktips för unga på Kuxa.se


Ockelbo Folkbiblioteks hemsida



Du hittar Ockelbo Folkbibliotek här!

 
Livet på landet - Säckkärra, sand och sly

Livet på landet - Säckkärra, sand och sly

Alltid barnbokstips i Kuxabladet

Alltid barnbokstips i Kuxabladet

0